ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η ίωση “λύγισε” τα χέρια του Λαρισαίου πρωταθλητή στο τένις Ραφαήλ Πατρωνίδη

Με βελτιωμένη τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη των αθλητών του tennis σε wheelchair επέστρεψε πρόσφατα από τη Ζυρίχη της Ελβετίας ο 17χρονος αθλητής από τη Νίκαια Λάρισας Ραφήλ Πατρωνίδης.

Με τη συμμετοχή του στο Wheelchair Tennis Camp for Junior – The Gruyff Foundation European Camp που διεξήχθη τις ημέρες πριν το δεκαπενταύγουστο στη Ζυρίχη, ανέβηκε στην 42η θέση των νέων αθλητών σε αναπηρικό αμαξίδιο, αφού έδωσε σκληρό αγώνα τόσο με τον Βρετανό αντίπαλό του όσο και με τις σωματικές του αντοχές, αφού αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό και αδυναμία από την χορήγηση αντιβιοτικών.

Ο αγώνας ήρθε ισόπαλος 1-1 αλλά στο time break τα χέρια του “λύγισαν” και τελικά έχασε με σκορ 10-8.
Μαχητής της ζωής -ο νεαρότερος Έλληνας αθλητής που εκπροσωπεί τα χρώματα της χώρας μας σε παγκόσμιες διοργανώσεις τα τελευταία 8 χρόνια- συνέχισε να αγωνίζεται για να εγκαταλείψει τελικά τον αγώνα που έδινε με τον Σουηδό αντίπαλό του, την ώρα μάλιστα που διαφαινόταν νίκη της αναμέτρησης.

Στο τουρνουά συμμετείχαν 25 αθλητές από 20 χώρες του κόσμου. Ο Έλληνας αθλητής είχε την ευκαιρία να αποκτήσει νέες εμπειρίες και να γνωρίσει τεχνικές που θα τον βοηθήσουν να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Στο πλευρό του βρισκόταν ο βοηθός προπονητής Κώστας Φακής -λόγω άλλων υποχρεώσεων ο προπονητής του Θωμάς Παπαστεργίου δεν κατάφερε να ταξιδέψει μαζί του- και ο πατέρας του Γιώργος Πατρωνίδης.

Ο “Ράφα” όπως τον αποκαλούν συναθλητές και φίλοι καθώς πρότυπό του είναι ο Ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ, κατάφερε να συμμετάσχει στο τουρνουά, όχι με τη βοήθεια της πολιτείας αλλά αποκλειστικά με τη βοήθεια ιδιωτών που στηρίζουν τον αγώνα του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις