ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Χρήσιμα ερωτήματα για να επιλέξετε τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα

Αν είστε έτοιμοι να αγοράσετε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, τότε θα χρειαστεί να κάνετε μια έρευνα αγοράς, ώστε να βρείτε το κατάλληλο προιόν το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Όταν αξιολογείτε τις επιλογές σας είναι πολύ σημαντικό να έχετε αποφασίσει ποιο σύστημα ηλιακού θερμοσίφωνα χρειάζεστε. Πριν την τελική σας επιλογή, πρέπει να αναλογιστείτε:

  • Τις ανάγκες της οικογένειάς σας.
  • Την κλιματική ζώνη της περιοχής όπου διαμένετε.
  • Τα χρήματα που μπορείτε να διαθέσετε.
  • Τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Εμείς σας παραθέτουμε 4 βασικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν αποφασίσετε ποιος ηλιακός θερμοσίφωνας είναι κατάλληλος για εσάς.

  1. Πόσο ζεστό νερό χρειάζεται η οικογένεια και το νοικοκυριό σας, για να λειτουργήσουν με σωστό τρόπο;

Όσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες της οικογένειας και του νοικοκυριού σας, τόσο μεγαλύτερος πρέπει να είναι και ο συλλέκτης, ώστε να μπορεί να εκπληρώσει ανά πάσα στιγμή τις ανάγκες της οικίας σας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών, μια τετραμελής οικογένεια χρησιμοποιεί περίπου 72 λίτρα ζεστού νερού ημερησίως, για το μπάνιο, το πλυντήριο και το μαγείρεμα. Ο αριθμός αυτός θα σας βοηθήσει να μετρήσετε το συλλέκτη και το ρεζερβουάρ που χρειάζεστε.

  1. Ποιος είναι ο τόπος διαμονής σας;

Η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα η οποία διακρίνεται για την έκθεσή της στον ήλιο, επομένως και κάθε οικία πρέπει να έχει τον δικό της ηλιακό θερμοσίφωνα, ώστε να εκμεταλλεύεται την ηλιακή ακτινοβολία.

  1. Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας;

Ένας οικιακός ηλιακός θερμοσίφωνας δεν χρειάζεται να είναι και ακριβός. Σε κάθε περίπτωση σας συμβουλεύουμε να συζητήσετε με τον υδραυλικό σας ποιο είναι το κατάλληλο σύστημα για την οικία σας και να σας προτείνει τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα.

  1. Πόσο οικολόγοι είστε;

«Η Γη είναι το σπίτι μας και πρέπει να την προστατεύουμε». Επιλέγοντας λοιπόν ένα ηλιακό θερμοσίφωνα, πρέπει να αναλογιζόμαστε και το αντίκτυπο που έχει η χρήση του στο περιβάλλον. Στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμοι ηλιακοί θερμοσίφωνες που δεν χρειάζονται άλλη πηγή ενέργειας για να λειτουργήσουν και έχουν μηδενικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις