ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

6 καλοκαιρινά γλυκά επιδόρπια που δεν παχαίνουν

Εάν θέλεις κάτι γλυκό, ελαφρύ και δροσιστικό που δεν θα χαλάσει τη διατροφή σου και δεν θα σε γεμίσει τύψεις, δοκίμασε μία από τις παρακάτω εύκολες και γρήγορες συνταγές καλοκαιρινού σνακ.

1. Κεμπάπ από φρέσκα φρούτα. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να επωφεληθούμε από τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων. Συνδύασε καρπούζι, μάνγκο, σταφύλια, φράουλες και ότι άλλο θες και φτιάξε δροσιστικά και υγιεινά κεμπάπ.

2. Ελαφρύ τιραμισού με cream cheese, μπισκότα διαίτης και φρούτα εποχής.

3. Πίτσα με φρούτα. Αντί για την κλασική συνταγή πίτσας με λιπαρά αλλαντικά και τυριά, μπορείς να φτιάξεις μία ελαφριά και υγιεινή πίτσα από cream cheese και καλοκαιρινά φρούτα.

4. Φράουλες βουτηγμένες σε μαύρη σοκολάτα. Μία υγιεινή επιλογή, πλούσια σε πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, ιδανική για δίαιτα και ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

5. Φρέσκο παγωτό μπανάνα, με σοκολάτα και αμύγδαλα. Παγώστε τις μπανάνες στο ψυγείο, στη συνέχεια βουτήξτε τες σε μαύρη σοκολάτα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Βάλτε τες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Η πιο υγιεινή επιλογή παγωτού για το καλοκαίρι.

6. Σοκολατένια brownies με σάλτσα μήλου ή δαμάσκηνου. Εάν αντικαταστήσετε το βούτυρό ή το λάδι που περιέχει η κλασική συνταγή για brownies, με applesauce τότε θα έχετε μία πιο ελαφριά παραλλαγή brownies με λιγότερες θερμίδες

Πηγή: www.myfit.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις