ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κόντρα κυριών στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Λιακούλη vs Διώτη με φόντο τους πλειστηριασμούς!

Επισήμως το θέμα δεν συζητήθηκε αλλά αποφασίστηκε να γίνει αυτό στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε όλες τις παρατάξεις να προετοιμαστούν.

Ανεπισήμως όμως, το σκληρό ψήφισμα κατά των πλειστηριασμών και της κυβερνητικής πολιτικής που έφερε η παράταξη “Αριστερή παρέμβαση για τη Θεσσαλία” απασχόλησε το σώμα για περίπου τρία τέταρτα της ώρας!

Και όπως κατανοεί κανείς, πέραν της φουλ επίθεσης από πλευράς του Στάθη Ντούρου, το ενδιαφέρον στράφηκε στη συμπεριφορά των άλλων επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και της περιφερειακής αρχής.

Ο Περιφερειάρχης πάντως έσπευσε να υπενθυμίσει πως το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά το πρόσφατο παρελθόν εξέδωσε όχι ένα, αλλά δύο ψηφίσματα εκφράζοντας την αντίθεσή του σε πλειστηριασμούς. “Και το ένα ήταν σε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου” είπε με… μπόλικο νόημα στη φράση του. “Αλλά πείτε μας… εάν εμείς βγάλουμε σήμερα ψήφισμα θα σταματήσουμε τους πλειστηριασμού; Όχι. Εμείς δεν είμαστε της λογικής του στρίβειν δια του ψηφίσματος ή του στρίβειν δια της πολιτικής απόφασης” πρόσθεσε ο Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά της η Ηρώ Διώτη, έχοντας να διαχειριστεί τη διττή της ιδιότητα ως κυβερνητική βουλευτής και επικεφαλής της “Δρόμων ανατροπής για τη Θεσσαλία”, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις υπενθυμίζοντας πως υπάρχει συμφωνία με τους τραπεζίτες για μη διεξαγωγή πλειστηριασμών έως ότου έρθει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Αυτό βέβαια δεν απέτρεψε την Ευαγγελία Λιακούλη από την αξιωματική αντιπολίτευση να “πυροβολήσει κατά ριπάς” την Ηρώ, με αφορμή και το νέο πλαίσιο νόμου για τη δικαιοσύνη και τους δικηγόρους. “Δόθηκαν μάχες όλα αυτά τα χρόνια, μάχες στο πεζοδρόμιο για να μην περάσει ο νέος κώδικας δικονομίας. Και δυστυχώς πέρασε τώρα μ’ αυτή την κυβέρνηση…” ήταν το ρεζουμέ της Λίτσας που κυριολεκτικά ξεσπάθωσε κατά της κυβερνητικής πολιτικής την ώρα που η Ηρώ “μουρμουρούσε” εμφανώς εκνευρισμένη, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια αφού το προεδρείο άλλαξε το θέμα…

Άρα φανταστείτε τι έχει να γίνει τέλη Αυγούστου, μετά τα μπάνια του λαού και πριν από τις εκλογές…

Σ.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις