ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η Ηρώ εξηγεί το “παρών” και… πυροβολεί: “το υπάρχον πλαίσιο πολύ δύσκολα επιτρέπει έστω και στοιχειώδη πράγματα για να ανακουφίσεις τον κόσμο”

Έντονα προβληματισμένη και σαφώς με διάθεση ανατροπής της παρούσας κατάστασης στο πολιτικό σκηνικό, εμφανίζεται σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στην εφημερίδα “Ελευθερία” και στον Μενέλαο Κατσαμπέλα, η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ηρώ Διώτη.

Εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να ψηφίσει και στις δύο κρίσιμες ψηφοφορίες “παρών”, δείχνοντας ωστόσο με αρκετά διαυγή τρόπο τις μελλοντικές της προθέσεις, μέσα από την εκτίμηση ότι “στο υπάρχον πλαίσιο πολύ δύσκολα θα σου επιτραπεί να κάνεις έστω και στοιχειώδη πράγματα για να ανακουφίσεις τον κόσμο”.

Διαβάστε τη σχετική απάντηση: “Το παρών ερμηνεύτηκε από πολλούς ως μεσοβέζικη στάση ή ως σαν να μην αποδέχομαι τον εκβιασμό της 12ης Ιούλη στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Δεν είναι έτσι. Έχει κατά τη γνώμη μου πολύ μεγάλη σημασία να μην αποδεχτούμε την κυρίαρχη αφήγηση όπως είπα και πριν, του ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι ή τις «εύκολες απαντήσεις», όπως εκφράστηκαν από πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα. Αυτό μόνο με επανακαθορισμό της στρατηγικής μας σε αυτά τα δεδομένα μπορεί να γίνει όπως και με το να υπάρξει ένα σχέδιο απεμπλοκής από το μνημόνιο και τις πολιτικές λιτότητας.

Εκτιμώ, ότι στο υπάρχον πλαίσιο πολύ δύσκολα θα σου επιτραπεί να κάνεις έστω και στοιχειώδη πράγματα για να ανακουφίσεις τον κόσμο που πλήττεται ή να χτυπήσεις τον μεγάλο πλούτο και τη διαπλοκή. Συνεπώς, μέσα από συλλογικές διαδικασίες οφείλει να συμβάλει ο καθένας και η καθεμία από μας, ώστε να επεξεργαστούμε ένα τέτοιο σχέδιο. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και οι συσχετισμοί προφανώς δεν ευνοούν ακόμη. Όμως τα πράγματα δεν είναι στατικά, έχουν δυναμική και εμείς οφείλουμε να ανοίξουμε τέτοιους δρόμους.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις