ΛΑΡΙΣΑ

Ο Τυρναβίτης που είχε ψηφίσει και στο δημοψήφισμα του ’46

Γεννήθηκε λίγο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή στο μαρτυρικό Δομένικο το 1926. Από τύχη γλίτωσε στα 16 -17 του χρόνια την εκτέλεση μαζί με άλλους Έλληνες στο Καυκάκι το 1943, από τους Ιταλούς κατακτητές.

Ο λόγος για τον Θανάση Τσικριτσή 90 χρόνων σήμερα ο οποίος νωρίς χθες το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και συμμετείχε στη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

O κ. Τσικριτσής θυμάται το δημοψήφισμα του 1946 για την επιστροφή του Βασιλιά Γεωργίου Β’, δεν μπόρεσε να ψηφίσει αλλά έχει στο μυαλό τις εικόνες από τότε με την αντιπαράθεση Βασιλικών και Αντιβασιλικών. Από τότε δεν έλειψε καμία φορά από εκλογική αναμέτρηση, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε Ευρωβουλή, δημοτικές, νομαρχιακές ή περιφερειακές εκλογές, αλλά και στα δημοψηφίσματα που προηγήθηκαν του χθεσινού…

Ο κ. Θανάσης Τσικριτσής, για δεκαοχτώ χρόνια πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου και επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου σήμερα, συμβουλεύει τους νέους να μην αποκηρύσσουν το μεγαλύτερο δικαίωμα για τη δημοκρατία που έχει ο απλός λαός, την ψήφο και τους προτρέπει να ασκούν πάντα με σεβασμό προς τη χώρα και κυρίως προς τον ίδιο τους τον εαυτό το αναφαίρετο δικαίωμα της ψήφου.

πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις