ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι δράσεις στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Παιδιά όλων των ηλικιών έρχονται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’ και συμμετέχουν με ενθουσιασμό στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τέταρτη  χρονιά στο πλαίσιο της καλοκαιρινής εκστρατείας ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Η εκστρατεία υλοποιείται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας και σε μεγάλο αριθμό Βιβλιοθηκών στην Ελλάδα  και οργανώνεται για πρώτη φορά από την Εθνική Βιβλιοθήκη με την υποστήριξη της δημιουργικής ομάδας του Future Library.  Αποκλειστικός δωρητής το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το θέμα της φετινής εκστρατείας είναι:

Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη!

Παιδιά έφηβοι και ενήλικες συμμετέχουν στις δράσεις και μετατρέπουν τη Βιβλιοθήκη σε όλα όσα χωρούν στο περιεχόμενο των βιβλίων και στη φαντασία τους. Στόχος τους όλο το σύμπαν!

Η Βιβλιοθήκη την προηγούμενη εβδομάδα μετατράπηκε σε αρωματικό κήπο και λέσχη επιτραπέζιων παιχνιδιών!

Την Τρίτη 30 Ιουνίου τα παιδιά γνώρισαν το βιβλίο «Η Πριγκίπισσα και η κολοκύθα» του Janisch Heinz και συνάντησαν μία πριγκίπισσα που στις δυσκολίες  δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια! Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Μήτσος από τη Διεύθυνση Πρασίνου της Αντιδημαρχίας Πρασίνου και Περιαστικής Αγροτικής Ανάπτυξης συζήτησε με τα παιδιά για την αξία των φυτών στη βελτίωση του τρόπου ζωής στην πόλη. Κατόπιν οι μικροί κηπουροί της Βιβλιοθήκης φύτεψαν αρωματικά φυτά – ευγενική προσφορά από τα Θεσσαλικά Φυτώρια – Κυράτσας, Κωσταρόπουλος – και ανέλαβαν ομαδικά τη φροντίδα τους όλο το καλοκαίρι.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 30 παιδιά προστέθηκαν στην ομάδα των κηπουρών της Βιβλιοθήκης. Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας κ. Χρυσάνθη Τσιαμπαλή με το βιβλίο της «Ένας κήπος στην τάξη μας» έγινε αφορμή για να δώσουν άρωμα στην αγάπη και να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητα. Ένας ‘κήπος’ όπως η Βιβλιοθήκη χωρά όλα τα αρωματικά ‘λουλούδια’ και οι κινητικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ήρωας του βιβλίου δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για να ενταχθεί στην παρέα! Τα παιδιά αποφάσισαν πως η αγάπη μυρίζει μέντα,  η συνεργασία και η συντροφικότητα δεντρολίβανο, η φιλία φασκόμηλο και το άρωμα της  ρίγανης έχουν η απόλαυση και τα πατατάκια!

Την επόμενη εβδομάδα παιδιά όλων των ηλικιών και έφηβοι ανοίγοντας την πόρτα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’ αναμένεται να εκπλαγούν και να αναφωνήσουν:

Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη!

Όλες οι δράσεις δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973. Το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας έχει ως εξής:

Δευτέρα 6/7/2015, 11:00 π.μ. – 13:00μ.μ, για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα ραφείο λέξεων

Κεντάμε με πολύχρωμες κλωστές λέξεις πάνω σε μικρά κομμάτια από ύφασμα, τα ράβουμε μεταξύ τους και φτιάχνουμε την σημαία του καλοκαιριού. Με την καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας Πόπη Ρεβήσιου.

 Τρίτη 7/7/2015, 11:00 π.μ. – 13:00μ.μ, για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα καταφύγιο φανταστικών φίλων

Πολλοί ήρωες στις ιστορίες έχουν ένα φανταστικό φίλο που τους βοηθάει στις περιπέτειες τους. Όλοι οι φανταστικοί φίλοι είναι κρυμμένοι στη βιβλιοθήκη και τους ανακαλύπτουμε παίρνοντας μέρος σ’ ένα παιχνίδι θησαυρού. Με την παραμυθού – θεατρολόγο Λένα Χαϊδούτη.

Τετάρτη 8/7/2015, 11:00 π.μ. – 13:00μ.μ, για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Το μέλλον

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο μέλλον. Τι θα τρώμε, τι ρούχα θα φοράμε, πού θα μένουμε. Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις. Με την καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας Πολυτίμη Βάρσου.

Τετάρτη 8/7/2015, 11:00 π.μ. – 13:00μ.μ, για έφηβους

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Το μέλλον

Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο μέλλον. Θα υπάρχει βιβλιοθήκη στο μέλλον; Έφηβοι διαλέγονται και επιχειρηματολογούν σε ένα debate με θέμα την ανάγκη ύπαρξης ή μη βιβλιοθήκης στο μέλλον. Με την Δρ. Αρχαιολογίας και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Λίνα Μουσιώνη.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015, 11:00 π.μ. – 13:00μ.μ, για παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μία λέσχη επιτραπέζιων παιχνιδιών

Κάθε Πέμπτη όλο το καλοκαίρι γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και μοιραζόμαστε στιγμές γέλιου, διασκέδασης και σκέψης παίζοντας με τους φίλους μας επιτραπέζια παιχνίδια.

Παρασκευή  10 Ιουλίου 2015, 11:00 π.μ. – 13:00μ.μ, για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας αρωματικός κήπος

Αυτό το καλοκαίρι η Βιβλιοθήκη έχει μετατραπεί σε κήπο. Ποτίζουμε και φροντίζουμε τα αρωματικά φυτά που φυτέψαμε. Παράλληλα διαβάζουμε ιστορίες και παραμύθια που τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο. «Το σποράκι ταξιδεύει» του Eric Carl είναι το βιβλίο που θα ταξιδέψει μικρά παιδιά

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις