ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο “Σινέ Μύλος” σερβίρεται… “Κους κους με φρέσκο ψάρι”

Οι πολιτικές εξελίξεις δεν άφησαν ανεπηρέαστο ούτε το πρόγραμμα προβολών στο θερινό κινηματογράφο “Σινέ Μύλος”.

Στη θέση της κωμωδίας “Έρωτας α λα ισπανικά” του Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάζαρο θα δούμε την πολυβραβευμένη, γαλλική, κοινωνική ταινία “Κους κους με φρέσκο ψάρι”, σε σκηνοθεσία Αμπντελατίφ Κεσίς.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αλλαγή για να μη μείνουν οι κινηματογραφόφιλοι της πόλης χωρίς ταινία.

Η ταινία  “Έρωτας α λα ισπανικά” θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ταινία “Κους κους με φρέσκο ψάρι”, που θα προβάλλεται από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουλίου, αφορά στις σχέσεις και τα προβλήματα μιας οικογένειας Αράβων μεταναστών στη Γαλλία, δοσμένες με φρεσκάδα, έμπνευση και χιούμορ.

Ο εξηντάχρονος Μπεϊζί Σλιμανί, Άραβας μετανάστης, εγκαταλείπει τη δουλειά του στο λιμάνι κι αποφασίζει ν’ ανοίξει ένα παραδοσιακό εστιατόριο. Για να εξασφαλίσει την άδεια, διοργανώνει μια βραδιά για τους παράγοντες της πόλης, όπου σερβίρει τη σπεσιαλιτέ του: κους κους με φρέσκο ψάρι.

Αφοπλιστικά ανθρώπινο σινεμά της συγκίνησης και της απλότητας. Αργοί ρυθμοί που οδηγούν μεθοδικά σ’ ένα ανεπανάληπτο, απογειωτικό φινάλε.

Τέσσερα Σεζάρ (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού), βραβείο της επιτροπής και των κριτικών στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Αμπντελατίφ Κεσίς, Γαλλομαροκινός ο ίδιος στην καταγωγή, συμπλέκει εξαιρετικά το προσωπικό, το οικογενειακό και το κοινωνικό δράμα σε μια συναρπαστική περιπέτεια της καθημερινότητας, παρέα με τους φοβερούς ηθοποιούς του: Χαμπίμπ Μπουφαρέ, Χαφσιά Χερζί, Φαριντά Μπενκχετάς.

Έγχρωμη | Διάρκεια: 151′

Γενική είσοδος: 4 ευρώ

Ώρα έναρξης: 22.00

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις