ΑΡΘΡΑ

Μήπως η αποχή από το δημοψήφισμα αποτελεί την καλύτερη λύση για τη πατρίδα μας;

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε μία φαρσοκωμωδία του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ στο επικείμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Ο Ελληνικός λαός καλείται να απαντήσει με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε ένα ανυπόστατο, αδιευκρίνιστο, ασαφές και χωρίς την απαραίτητη πληροφόρηση ερώτημα, το οποίο η κάθε μία πολιτική παράταξη της χώρας καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση το ερμηνεύουν κατά το δοκούν, ανάλογα με το τι πρεσβεύει ο καθένας.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, στο χρόνο και στις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται, είναι κοινωνικά, πολιτικά, και ιστορικά ανήθικο, σε βάρος του Ελληνικού λαού για τους παρακάτω λόγους:

  1. Αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας στιγμές, όπου θα έπρεπε να επικρατεί η εθνική συναίνεση και ομοψυχία, το δημοψήφισμα όπως έχει τεθεί και ερμηνευθεί οδηγεί σε πολιτικό διχασμό και διλλήματα, τα οποία δεν οδηγούν πουθενά.
  2. Είτε το ΝΑΙ επικρατήσει είτε το ΟΧΙ, οι καταστάσεις για την πατρίδα μας θα είναι ανεξέλεγκτες και κάποιο νέο δυσβάσταχτο μνημόνιο θα υπογραφεί, με αποτέλεσμα η φτωχοποίηση των Ελλήνων να συνεχισθεί για πολύ καιρό ακόμη.
  3. Η Ελλάδα δυστυχώς ξέμεινε από συμμάχους και η αξιοπιστία της καταβαραθρώθηκε.
  4. Κανένα πολιτικό κόμμα δεν εγγυάται κάποια λύση, ούτε οι υπερασπιστές του ΝΑΙ ούτε αυτοί του ΟΧΙ και το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας μας έχει χάσει στη συνείδηση όλων μας την αξιοπιστία του.
  5. Με το ΝΑΙ θα έρθουν στο προσκήνιο οι πολιτικοί που ευθύνονται για την άθλια κατάσταση της χώρας έως το Ιανουάριο του 2015, οι οποίοι δεν μας λένε τι θα κάνουν και με τι κόστος για τον Ελληνικό λαό, ενώ με το ΟΧΙ θα συνεχισθεί η αδιέξοδη πορεία της σημερινής κυβέρνησης, η οποία μέχρι τώρα έχει δείξει δείγματα απειρίας, ανετοιμότητας και θεωρητικών εξωπραγματικών αριστερών δοξασιών, που δεν κατάφερε να δαμάσει ο πρωθυπουργός.
  6. Ο πρωθυπουργός σήκωσε ανάστημα στους δανειστές, κινήθηκε δραστήρια, ξεπέρασε κατά πολύ τους προκατόχους του, αλλά ήταν μόνος του, δεν έλαβε υπόψη του ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, ούτε μας ξεκαθαρίζει εάν επικρατήσει το ΟΧΙ τι θα κάνει.
  7. Η προστασία των καταθέσεων στις τράπεζες είναι σε καθεστώς αμφιβολίας, άσχετα με τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το δημοψήφισμα με όποιο αποτέλεσμα και να έχει θα γονατίσει τη χώρα και θα τη φέρει σε ιστορικό αδιέξοδο.

Μήπως η καλύτερη λύση για την πατρίδα μας είναι η αποχή από το δημοψήφισμα, ώστε αν αυτή υπερβεί το 40%, το δημοψήφισμα να είναι άκυρο;

Η ακυρότητα του δημοψηφίσματος λόγω αποχής θα είχε τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

  1. Θα αρχίσει κάτι νέο για τη χώρα μας, αφού θα αποδοκιμασθούν οι πολιτικές του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ και θα αναδυθούν νέες πολιτικές δυνάμεις και συσχετισμοί.
  2. Η ολέθρια για τη χώρα μας διαδικασία του δημοψηφίσματος θα καταστεί ως μη γενόμενη και θα σταλεί το σωστό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων.
  3. Οι σημερινές πολιτικές παρατάξεις του ΟΧΙ ή του ΝΑΙ θα αναγκασθούν να συνεργασθούν και με τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας θα υπάρξει μία πιο δυναμική διαπραγμάτευση και καλύτερη συμφωνία με τους δανειστές μας.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο διλλήματα και διχασμούς, αλλά ομοψυχία, ενότητα, παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανασυγκρότηση της οικονομίας, προσέλκυση νέων επενδύσεων και καταπολέμηση των παθογενειών που ταλανίζουν τη χώρα επί δεκαετίες.

Μήπως λοιπόν η αποχή από το δημοψήφισμα είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και αποτελεί την πιο υπερήφανη λύση, ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα παντού;

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

MSc_UK – Σχης ε.α.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις