ΛΑΡΙΣΑ

Έκκληση στην κυβέρνηση να αποσύρει το δημοψήφισμα απευθύνουν οι Θεσσαλοί βιομήχανοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΘΕΒ  συνεδρίασε εκτάκτως  χθες το απόγευμα για τις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές  εξελίξεις και σε δελτίο  τύπου που εξέδωσε,  αναφέρει τα εξής:

Μετά  την διακοπή εργασιών του τραπεζικού συστήματος,  οι  παραγωγικές επιχειρήσεις της Θεσσαλίας  αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρα  και σοβαρότατα  προβλήματα για τη λειτουργία τους,  λόγω  έλλειψης  ρευστότητας, με  αναπόφευκτο  αντίκτυπο στις πληρωμές των εργαζομένων, των προμηθευτών, στις  μεταφορές προϊόντων και στις  εισαγωγές πρώτων υλών.

Η  πραγματικότητα της Ελληνικής οικονομίας, όπως έχει διαμορφωθεί στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, είναι αδύνατο να λειτουργήσει σήμερα με όρους απομόνωσης. Είτε είμαστε επιχειρηματίες, είτε εργαζόμενοι, είτε παραγωγοί, είτε καταναλωτές, δεν είμαστε ο καθένας μόνος του αλλά αποτελούμε τμήμα της οικονομικής αλυσίδας. Η παραμονή μας στην Ευρώπη είναι  επιβεβλημένη και απαραίτητη για την  ίδια την επιβίωση  και ασφάλεια του Ελληνικού Λαού.

Μετά τις τοποθετήσεις των Ευρωπαίων Εταίρων μας, το διακύβευμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου είναι πλέον η παραμονή ή όχι της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ και της Ευρώπης. Η Ευρώπη   είναι σήμερα  το οικονομικό μας  περιβάλλον και αποτελεί εγγύηση ασφάλειας για  τον ζωτικό  μας  χώρο.

Ο ΣΘΕΒ με αίσθημα ευθύνης καλεί όλες τις δυνάμεις της παραγωγής, της εργασίας , της προόδου και της ανάπτυξης να στηρίξουν ενωμένες την παραμονή  της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ .

Κάνουμε  έκκληση προς την Κυβέρνηση  να αποσύρει το δημοψήφισμα που θα διχάσει τον Ελληνικό Λαό,  να  επιδιώξει  τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων,  να διασφαλίσει την παραμονή μας στην Ευρώπη και να συνάψει συμφωνία για το καλό της πατρίδας μας.

Ο διχασμός και η πόλωση πάντοτε οδήγησαν σε καταστροφικές και ολέθριες συνέπειες.  Ο Ελληνικός Λαός μόνο ενωμένος μπορεί να ξεπερνά τις δυσκολίες. Οι  προοπτικές της οικονομίας μας  για  διέξοδο και ανάπτυξη πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνουν ορατές.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις