ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

3.500 μαθητές επισκέφτηκαν την Δημοτική Πινακοθήκη το πρώτο εξάμηνο του 2015

3.614 μαθητές και μαθήτριες από το Νομό Λάρισας και από την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας, επισκέφτηκαν τους τελευταίους έξι μήνες  τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, όπου ξεναγήθηκαν στη Συλλογή Κατσίγρα από την ιστορικό Τέχνης Ελένη Φωλίνα και  περιηγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, στους οποίους αυτή τη στιγμή φιλοξενείται ακόμη η έκθεση ζωγραφικής του Λαρισαίου καλλιτέχνη Κλεάνθη Χατζηνίκου, με τίτλο «Ελληνική Διαχρονικότητα Λαογραφίας και Εθνογραφίας».

Το διάστημα των έξι τελευταίων μηνών ολοκληρώθηκαν τα εξής οκτώ εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία συμμετείχαν συνολικά 1.308 μαθητές: «Ταξιδεύοντας  μαθητές στη ‘Λάρισα’ του Αστεριάδη» από την ιστορικό Τέχνης-εικαστικό Ελένη Φωλίνα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συνομιλώντας με ένα ζωγράφο», στα πλαίσια της έκθεσης  με τίτλο «Σιωπηλά Τοπία-Σιωπηλοί Χώροι» σε συνεργασία με το ζωγράφο Χρήστο Σαμαρά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παραμύθια στην Πινακοθήκη» από την Κρυσταλλία Μακατού, το εικαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα πλαίσια της έκθεσης «Σκουπίδια…αλλιώς ανακύκλωση τέχνης», το θεωρητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα κινήματα του Ντανταϊσμού και του Σουρρεαλισμού στα πλαίσια της έκθεσης «Σκουπ…ίδια, αλλιώς», από τον εικαστικό Λάκη Μουρατίδη, το  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  με αφορμή την  Έκθεση του  20 + 20 για τα 20!!  του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης από την εικαστικό-ιστορικό Τέχνης Λύντια Πετροπούλου, και τέλος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από την ιστορικό-λαογράφο Φανή Καλοκαιρινού, στα πλαίσια της έκθεσης του Κλεάνθη Χατζηνίκου «Ελληνική Διαχρονικότητα Λαογραφίας και Εθνογραφίας».

Στις επισκέψεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ συμμετείχαν: το «Σχολείο» του προγράμματος «Κωστή Παλαμά», από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, το Pinewood-American International School of Thessaloniki, το Γενικό Λύκειο Δικαίων Έβρου, το Γυμνάσιο Πολυκάστρου, το Γυμνάσιο Κονταριώτισσας Ν. Πιερίας, το Δημοτικό Σχολείο Αναύρας Αγιάς, το 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, το Γυμνάσιο Συκουρίου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το 1ο Σχολείο Β’ Ευκαιρίας Λάρισας, το γυμνάσιο Κοιλάδας, το Εσπερινό Λύκειο Λάρισας, το Γυμνάσιο Γιάννουλης, το Νηπιαγωγείο Πυργετού, το 33ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το 3ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το 2ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το 18ο Δημ. Σχολείο Λάρισας,  το 16ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το 29ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το 2ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το 17ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το Δημ. Σχολείο Τερψιθέας Λάρισας, το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου, το 4ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το 37ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας, το 26ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το Νηπιαγωγείο Καθάριου, το 11ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το 7ο Γυμνάσιο Λάρισας, το 13ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το 7ο Λύκειο Λάρισας, το 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας, το 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας, το 21ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το 38ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το 44ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το 15ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το 2ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το 31ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, το 9ο Δημ. Σχολείο Λάρισας, το 3ο και το 46ο Νηπιαγωγείο Λάρισας και τα Εκπαιδευτήρια Καραβάνα, Μπακογιάννη και Ράπτου.

Στην φωτογραφία: μαθητές του  Γυμνασίου  Γιάννουλης Λάρισας από την επίσκεψή τους στην Πινακοθήκη.  

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις