ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πώς ο Μάξιμος… “στόλισε” τον Σαμαρά μπροστά στα μάτια του προέδρου της Ν.Δ.!

Αίσθηση που δε λέει να κοπάσει προκάλεσε η ευθεία επίθεση του Μάξιμου Χαρακόπουλου στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης των Τρικάλων την περασμένη Παρασκευή.

Θα ήταν μία – ακόμη – συνηθισμένη σκληρή κριτική (από αυτές που συνηθίζει εδώ και καιρό ο Λαρισαίος πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης), αν δεν είχε μία σημαντική… διαφορά: οι βαριές κουβέντες του Μάξιμου λέχθηκαν με τον Αντώνη Σαμαρά να παρακολουθεί από απόσταση αναπνοής – προφανώς αμήχανα – την επίθεση σε βάρος του.

Αποκορύφωμα της κριτικής που είχε ως επίκεντρο το αγροτικό, ήταν το θέμα των μη πληρωμών της εξισωτικής. Εκεί δηλαδή που ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενώ υποσχέθηκε πληρωμές προ των εκλογών του Ιανουαρίου, σε μία νύχτα τα λεφτά… άλλαξαν χέρια και πήγαν σε ροδακινοπαραγωγούς!

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο Μάξιμος μίλησε για “τσαλάκωμα της προσωπικής αξιοπιστίας” του Αντώνη Σαμαρά, απευθυνόμενος μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο!

Για την ιστορία υπενθυμίζουμε τα λεγόμενα του Μάξιμου: “Όσον αφορά στην εξισωτική αποζημίωση είναι προς τιμήν σας η αναγνώριση του λάθους. Θυμίζω ότι η αποκατάσταση της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους ήταν από τις λίγες προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ στις εκλογές του ’12. Στα δύο επόμενα χρόνια που βρέθηκα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η δέσμευση αυτή τηρήθηκε στο ακέραιο.

Και όταν παραμονές των εκλογών υπήρξε ζήτημα με τις κακές πληρωμές των κτηνοτρόφων, μετά την ομιλία σας στη Λάρισα στις 3 Ιανουαρίου σε σύσκεψη με τους κτηνοτρόφους ζητήσατε να μεταβούμε με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων και το συνάδελφο κ. Κέλλα στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για την εξεύρεση λύσης. Όπως και πράξαμε.

Δυστυχώς, όπως ειπώθηκε, τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ στους κτηνοτρόφους. Στεναχωρήθηκα κ. Πρόεδρε γιατί τσαλακώθηκε η προσωπική σας αξιοπιστία. Η δική μας, ας πούμε, πάει στην ευχή, άλλωστε δεν ευθυνόμαστε. Όμως, είναι λυπηρό όταν εσείς, επί ημέρες σε όλες τις τηλεοράσεις, διαβεβαιώνετε ότι θα καταβληθεί η εξισωτική την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών, αυτό να μη γίνεται.”

Φυσικά αυτό αποτελεί ένα μόνον ψήγμα από τους… τόνους αμφισβήτησης που θα ακολουθήσουν μίας – πιθανής – συμφωνίας με τους δανειστές τις επόμενες ώρες…

Ιανός

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις