ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεναγήσεις στην έκθεση του Κλεάνθη Χατζηνίκου στη Δημοτική Πινακοθήκη

Συνεχίζονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα οι ξεναγήσεις από τον Λαρισαίο καλλιτέχνη Κλεάνθη Χατζηνίκο, στην έκθεσή του «Ελληνική Διαχρονικότητα Λαογραφίας και Εθνογραφίας».

Χτες, είχε την ευκαιρία το τμήμα ζωγραφικής ενηλίκων του «Ελεύθερου Εργαστηρίου» της Πινακοθήκης, με διδάσκοντα τον Αθ. Φαλιάγκα, να γνωρίσει από κοντά τον Λαρισαίο ζωγράφο, εκφράζοντας του απορίες και προβληματισμούς πάνω στο έργο του αλλά και στη ζωγραφική τέχνη γενικότερα.

Οι επόμενες ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, τις ημέρες: Πέμπτη 4/6/2015 και Τρίτη 9/6/2015 και ώρα 18.30.

Ο ζωγράφος Κλεάνθης Χατζηνίκος μαθήτευσε και εργάστηκε κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη, έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έργα του βρίσκονται σε συλλογές στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού και αξίζει να αναφέρουμε, ότι δίδαξε και στήριξε το Ελεύθερο Εργαστήρι της Δ.Π.Λ. στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του.

Η δουλειά που παρουσιάζει στους μεγάλους εκθεσιακούς χώρους της Πινακοθήκης, έχει ως περιεχόμενο τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις