ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Νέα γέφυρα θα συνδέει το Γκολφάρι με την Εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η προέγκριση συμβασιοποίησης του έργου “Κατασκευή γέφυρας Γκολφαρίου επί του Αχελώου Ποταμού – Β’ Εργολαβία”, αρχικού προϋπολογισμού 475.000 ευρώ.

Αντικείμενο του Έργου είναι η κατασκευή νέας γέφυρας, επί του Αχελώου ποταμού, και επί της οδού που συνδέει το Γκολφάρι Μυροφύλλου με την Εθνική οδό Τρικάλων – Άρτας.

Στην εν λόγω θέση, υπήρχε γέφυρα, η οποία είχε καταρρεύσει, λόγω υποσκαφής των βάθρων της, κατά την πλημμύρα του Νοεμβρίου του 2010. Από την παλιά γέφυρα θα διατηρηθούν αφού προσαρμοσθούν στον νέο φορέα, τα δύο ακρόβαθρα αυτής.

Η γέφυρα θα είναι μίας λωρίδας κυκλοφορίας, με πλάτος καταστρώματος 3,50 μ, πλάτος πεζοδρομίων 2Χ1,25 μ, και θα έχει συνολικό μήκος 85,00μ.

Ο φορέας της γέφυρας θα αποτελείται από τέσσερα ευθύγραμμα ανοίγματα τα οποία θα εδράζονται στα υφιστάμενα ακρόβαθρα καθώς και σε τρία νέα μεσόβαθρα.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: “Η κατασκευή της νέας γέφυρας στο Γκολφάρι προϋπολογισμού 475.000 ευρώ, αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό έργο στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού που έχουμε χαράξει για τους οδικούς άξονες στη Θεσσαλία. Ένα έργο που θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, θα συνδράμει στην ασφαλέστερη μετακίνησή τους, αλλά και στη διακίνηση των εμπορευμάτων. Συνεχίζουμε με έργα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο, να δίνουμε “ανάσες” στην τοπική οικονομία και θέσεις εργασίας σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις