Παρασκήνιο

Απίστευτη ατάκα Χαρακόπουλου στον… “θρησκευόμενο ΣΥΡΙΖΑίο υπουργό”

“Εκπτώσεις” στο κυβερνητικό πρόγραμμά, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους αγρότες, ανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Βαγγέλης Αποστόλου σε σύσκεψη με Θεσσαλούς κτηνοτρόφους και βουλευτές. Το ενδιαφέρον της σύσκεψης για τους βοσκοτόπους και τις επιδοτήσεις ήταν η ομολογία αδυναμίας υλοποίησης των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο τον Υπουργό.

Όταν ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας, Νικος Παλάσκας, έδωσε στον υπουργό σημείωμα για την κατάργηση της φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων -όπως έλεγε το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ- ο Βαγγέλης Αποστόλου τους άφησε άναυδους λέγοντας κυνικά “έχουμε εκπτώσεις”. Οι νεοδημοκράτες βουλευτές Τσιάρας, Κέλλας, Μπουκώρος έκαναν λόγο “όχι για εκπτώσεις, αλλά για… ξεπούλημα” ενώ, ο πρώην ένοικος της Αχαρνών, ο Μάξιμος, απευθυνόμενος στην νυν ηγεσία του υπουργείου σχολίασε με νόημα “έξω απ’ το χορό πολλά τραγούδια”.

Πάντως, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στο πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει θα συμπεριλάβει και τη ρύθμιση για το γάλα, την “τροπολογία Χαρακόπουλου”, όπως χαρακτηριστικά είπε, για τη μείωση της διάρκειας του γάλακτος από 7 σε 5 μέρες, καθώς “η ρύθμιση Χατζηδάκη δεν απέδωσε τίποτα”. Βλέπω να ανοίγουν παλιές πληγές στη ΝΔ… Όπως είναι γνωστό, η κόντρα για το γάλα είχε φτάσει σε τέτοια κορύφωση στην προηγούμενη κυβέρνηση, που τελικά οδήγησε σε παραίτηση τον κ. Χαρακόπουλο.

Η συνάντηση πάντως είχε και ευτράπελα. Αρχικά, ο υπουργός που άλλαξε την ώρα της συνάντησης για να προλάβει το πανηγύρι του Άι Γιάννη του Ρώσσου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Εύβοια, είπε χαριτολογώντας “σας φέρνω την ευλογία του Αγίου”. Άμεση ήταν η αντίδραση του Μαξίμου Χαρακόπουλου που σχολίασε ότι “αν και η πρώτη φορά Αριστερά καταφεύγει στην επίκληση των Αγίων τότε σίγουρα τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά”.

παρπολιτικά

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις