ΛΑΡΙΣΑ

Μύδροι Παπαποστόλου για τους διορισμούς στο ΠΥΣΠΕ: Είναι γλυκιά η εξουσία

Για “τιμητές των συλλογικών και δημοκρατικών διαδικασιών που διορίστηκαν ως μέλη στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας” κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου, συμπληρώνοντας πως “αποκαλύπτονται οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Π.Ε.”.

Στην αρκετά δηκτική ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου προσθέτει: “Είναι γλυκιά η εξουσία και οι εκπρόσωποι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ άδραξαν  την ευκαιρία να διοριστούν ως μέλη στο ΠΥΣΠΕ  Λάρισας από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας .

Ηχούν ακόμα στα αυτιά των συναδέλφων  οι «πύρινοι» λόγοι των εκπροσώπων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π.Ε. Λάρισας για τα διορισμένα μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων την προηγούμενη περίοδο, για τους «κυβερνητικούς συνδικαλιστές» ή «κυβερνητικούς εκπροσώπους», όπως τους αποκαλούσαν.

Αλήθεια , ποια διαδικασία ακολουθήθηκε για το διορισμό τους ; Ενημερώθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  ;  Φυσικά, θα απαντήσουν ότι διορίστηκαν ως η  τρίτη δύναμη στις εκλογές των αιρετών.

Αν επιθυμούσε , πραγματικά ,το Υπουργείο  να τοποθετήσει στο ΠΥΣΠΕ τους εκπροσώπους της τρίτης δύναμης των εκλογών των αιρετών θα νομοθετούσε  προς την κατεύθυνση αυτή και όχι όπως νομοθέτησε :

« όταν κρίνονται θέματα επιλογής στελεχών εκπ/σης, συμμετέχουν επιπλέον: α) στην περίπτωση των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ ……………… και ένας εκπαιδευτικός με δεκαπενταετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία . Τα μέλη της περίπτωσης α’ ορίζονται με τους αναπληρωτές τους με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ύστερα από γνώμη του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης »

Αφήνει την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Περιφερειακούς Δ/ντές για να αποφασίζουν  ό, τι τους βολεύει κάθε φορά.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  είναι από τους εμπνευστές του νέου νόμου για τις επιλογές στελεχών εκπαίδευσης και επιθυμούν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Είναι οι εμπνευστές της ολικής επαναφοράς του κομματισμού στην εκπαίδευση.

Αλήθεια, το προεδρείο του Συλλόγου μας και της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, που  εκφράζει το «νέο συνδικαλιστικό ήθος», έχει άποψη για το διορισμό των συναδέλφων των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας;”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις