ΛΑΡΙΣΑ

Μάξιμος: Κρίνονται οι επιδοτήσεις της επόμενης πενταετίας!

Σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τους Θεσσαλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καθώς και την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου με αντικείμενο τον καθορισμό των βοσκότοπων.

Την είδηση έκανε γνωστή ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του κτηνοτροφικού κόσμου στην υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ (στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και στην εκπομπή «Πολιτικοί Διάλογοι» του κ. Γιάννη Κολλάτου).

Ο κ. Χαρακόπουλος, που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Αποστόλου, θεωρεί ότι το θέμα είναι μείζον, καθώς από τον καθορισμό των επιλέξιμων βοσκοτόπων και την κατανομή τους θα εξαρτηθεί το ύψος των ενισχύσεων που θα λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι την επόμενη πενταετία.

Για το θέμα είχε συνεργασία το Σάββατο, 23.05.15, στην Ελασσόνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νίκο Παλάσκα, τον τεχνικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Κόκορα και τον Πρόεδρο των Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας Βοσκής Π.Ε. Λάρισας κ. Γιάννη Πέτσα.

«Πολλοί αγρότες προ δυσάρεστων εκπλήξεων με φορολόγηση ενισχύσεων!»

Αναφορικά με τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων άνω των 12 χιλιάδων ευρώ, ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «το νέο χαράτσι επιβάλλεται στο πιο δημιουργικό κομμάτι των αγροτών που παράγουν πάνω από το 50% της αγροτικής μας παραγωγής. Φοβούμαι ότι αφορά μεγάλο μέρος των αγροτών, καθώς στο όριο των 12 χιλιάδων, πέραν του τσεκ, προστίθενται οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, η εξισωτική αποζημίωση, η νιτρορύπανση και όλα τα αγροπεριβαλλοντικά, το πριμ πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών, τα σχέδια βελτίωσης κ.α.. Εκτιμώ ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως αφορά ελάχιστους αγρότες, πολλοί είναι εκείνοι που θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων! Γι’ αυτό και με ερώτησή μου στον πολυπράγμονα υπουργό Οικονομίας κ. Βαρουφάκη έχω ζητήσει την κατάργηση της φορολόγησης των επιδοτήσεων και σε κάθε περίπτωση την εξαίρεση, άμεσα, των ενισχύσεων που δίνονται για αγροτική ανάπτυξη και αντιστάθμιση εισοδήματος, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της ΕΕ».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις