ΛΑΡΙΣΑ

Ανησυχία για την πυρκαγιά στην “ΤΕRRA A.E” εκφράζει και ο δήμος Λαρισαίων

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας για την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της σφραγισμένης εταιρείας ΤΕRRA A.E, που σιγοκαίει εδώ και αρκετές ημέρες, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, επισημαίνονται τα εξής:

«Ο Δήμος Λαρισαίων παρακολουθεί την υπόθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία, αλλά επιδεικνύοντας και έμπρακτά την ανησυχία του για το γεγονός ότι ποσότητα υλικών (λυμματολάσπη και είδους εναλλακτικού καυσίμου) σιγοκαίει εδώ και είκοσι ημέρες περίπου, στο χώρο της εταιρείας ΤΕRRA A.E

Ειδικότερα, ο Δήμος Λαρισαίων προ ημερών και μετά από έκκληση της διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, για συνδρομή στο έργο κατάσβεσης με τη διάθεση χωματουργικών μηχανημάτων, ανταποκρίθηκε άμεσα και με εντολή του δημάρχου κ. Απ. Καλογιάννη, στο σημείο της πυρκαγιάς, έφτασαν την ίδια κιόλας ημέρα, τρία χωματουργικά μηχανήματα, που συνέδραμαν στο έργο της ΠΥΛ, έως τη στιγμή που υπήρξαν αντιδράσεις και αναφορές της ιδιοκτησίας της εταιρείας, που ζητούσε, απειλώντας μάλιστα με μηνύσεις και προσφυγή στον εισαγγελέα, την άμεση απομάκρυνση των μηχανημάτων του Δήμου.

Η αποχώρηση των μηχανημάτων, έγινε κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση της ΠΥΛ, ενώ σημειώνεται ότι η παρέμβαση των χωματουργικών μηχανημάτων μας , έγινε σε περιοχή εκτός των ορίων του Δήμου μας.

Ο Δήμος Λαρισαίων, ενώνει τη φωνή του με την Ενωση των Πυροσβεστών και ζητά από κάθε αρμόδια αρχή (Δικαστική, Κρατική, Περιφερειακή) να κινηθούν άμεσα για τη διασφάλιση της υγείας των πυροσβεστών αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Δηλώνουμε δε, πως είμαστε στη διάθεση των αρχών και των αρμοδίων υπηρεσιών και κυρίως της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να συνδράμουμε άμεσα στην επιχείρηση κατάσβεσης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις