ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Ντουγρού» για την αξιοποίηση των ακατοίκητων κτηρίων στο κέντρο και τις συνοικίες της Λάρισας

Με την παρέμβαση των νεαρών της κατάληξης «Ντουγρού» και αλληλέγγυων πολιτών ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Η παρέμβαση έγινε μετά τα γνωστά γεγονότα της εκκένωσης της κατάληψης «Ντουγρού» στο κτήριο – οικόπεδο της συμβολής των οδών Ασκληπιού – Οικονόμου Εξ’ Οικονόμων.

Υπήρξε καταγγελία για αστυνομική βία κατά της διάρκεια της επιχείρησης τόσο εναντίον των καταληψιών όσο και κατά πολιτών, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της «Νέας Λάρισας» Ντίνος Διαμάντος.

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η καταγγελία ότι … το έργο των αστυνομικών συνέδραμε γνωστό και οργανωμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα!

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ενημέρωσε ότι συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι λόγω της κρίσης αδυνατεί να αξιοποιήσει την περιουσία του και ότι δεν θα προχωρήσει στη δίωξη των καταληψιών.

Τόνισε παράλληλα ότι χρειάζεται να καταγραφούν τα ακατοίκητα κτήρια και τα εγκαταλελειμμένα οικόπεδα σε ολόκληρη την πόλη ώστε να δούμε πόσα και πως μπορούν να αξιοποιηθούν.

(newsroom onlarissa.gr)  

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις