Πάμε ταμείο

Στοίχημα: επιλογές για όλα τα γούστα στο final four της Μαδρίτης

Μεγάλη μέρα σήμερα για το ευρωπαϊκό, αλλά και ελληνικό μπάσκετ, αφού διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί της Ευρωλίγκας με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Υπάρχει τεράστια γκάμα ειδικών στοιχημάτων και πάμε να τα δούμε ένα προς ένα. Ξεκίνημα από το ζευγάρι τελικού. Πρώτο φαβορί βάσει απόδοσης και μάλιστα με διαφορά για ζευγάρι τελικού είναι το ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ στην πολύ χαμηλή απόδοση του 1.80.

Προσωπικά, βλέπω ζευγάρι τελικού ΤΣΣΚΑ – Ούλκερ σε απόδοση 4.50 και κατά συνέπεια μια σπουδαία μάχη πάγκων ανάμεσα στον δάσκαλο Ομπράντοβιτς και τον μαθητή Ιτούδη.

Στον πρώτο ημιτελικό, η ΤΣΣΚΑ έχει ως όπλο τους αριθμούς (πρώτη σε όλες τις σχετικές κατηγορίες ευστοχίας) και το βάθος πάγκου. Ο Ολυμπιακός έχει μεν ομοιογένεια και ψυχή, αλλά δύσκολα θεωρώ πως θα διαχειριστεί για 40 ολόκληρα λεπτά τον τρελό ρυθμό της καλύτερης επίθεσης στη διοργάνωση.

Στον άλλο ημιτελικό, μπορεί η Ρεάλ να έχει μεγάλο σύμμαχο την έδρα, αλλά τα δεδομένα μόνο υπέρ της δεν είναι όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι.

Αρχικά ο Λάσο έχει αποδείξει πως αδυνατεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί σε καμία περίπτωση με τον μαέστρο Ομπράντοβιτς. Μεγάλο μείον είναι επίσης και η ρακέτα για τους Μαδριλένους.

Η σύγκρουση του Λάσο με τον Μπουρούση έχει κόψει τα φτερά του Ελληνα σέντερ και τον έχει θέσει στο περιθώριο. Καλός-χρυσός ο Αγιόν, αλλά δεν μπορεί ολομόναχος να κοιτάξει στα μάτια τους Βέσελι, Μπιέλιτσα, Ερντέν, Σαβάς και Ζόριτς. Απλά δεν γίνεται…

Συνεχίζω με νικητή διοργάνωσης. Οι εταιρείες, όλως περιέργως κατ’ εμέ, φέρνουν τη Ρεάλ ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου με απόδοση 2.30. Στη συνέχεια έρχεται η ΤΣΣΚΑ με ελάχιστη διαφορά στο 2.60 και ακολουθούν Ολυμπιακός με 6.00 και Ούλκερ με 5.75.

Με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, η ΤΣΣΚΑ πολύ δύσκολα θα χάσει το τρόπαιο. Εχει το πιο γεμάτο ρόστερ, παίζει το πιο θελκτικό μπάσκετ καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν σκοράροντας 87,8 πόντους κατά μέσο όρο, έφτασε ως εδώ με το καλύτερο ρεκόρ (25-3) και μέσα από το ροτέισον δείχνει να έχει τις πιο μικρές απώλειες.

Τι εννοώ; Σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι, όπου πρέπει να παίξεις στο 100% για 40 λεπτά, παίζουν καθοριστικό ρόλο οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο για να δώσουν ανάσες. Εκεί υπερτερούν οι Ρώσοι, αφού ακόμα και οι… παγκίτες μπορούν να σταθούν σε τοπ επίπεδο περισσότερο από κάθε άλλης ομάδας του φετινού φάιναλ φορ. Επόμενη στάση η κατηγορία του πρώτου σκόρερ του φάιναλ φορ.

Εδώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, αφού στις τέσσερις ομάδες υπάρχουν σπουδαίοι «φονιάδες». Στον Ολυμπιακό ο ηγέτης Βασίλης Σπανούλης (4.50) είναι δεδομένο πως θα πάρει τις περισσότερες προσπάθειες, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω τη μεγάλη φόρμα του Πρίντεζη (15.00). Στην ΤΣΣΚΑ ο Τεόντοσιτς (4.00) βγάζει μάτια τη φετινή σεζόν με 15 πόντους κατά μέσο όρο στη διοργάνωση, αλλά στα δύσκολα πολλές φορές… βραχυκυκλώνει και ο Ντε Κολό (8.00)… παραμονεύει.

Επίσης, δεν μπορώ να αγνοήσω τον Γουίμς (12.00), που είναι γεννημένος για τα μεγάλα ματς και αν του βγουν τα πρώτα σουτ, τότε μπορεί να πάρει όλο το ματς στην πλάτη του. Περνάω στην Ούλκερ, όπου εδώ τα κουκιά είναι μετρημένα, αφού ο Γκούντελοκ (5.75) αναμένεται να κλέψει την παράσταση με 16,4 πόντους στη φετινή διοργάνωση και 45,5% από τη γραμμή του τριπόντου. Τέλος, για τη Ρεάλ, ο πιο σταθερός στη φετινή σεζόν είναι και πάλι ο Ρούντι Φερνάντεθ (6.50).

Λογικό, αφού είναι ο πιο αθλητικός παίκτης των Μαδριλένων, ο οποίος μπορεί να σουτάρει από την περιφέρεια, μπορεί να διεισδύσει, μπορεί να τρέξει στον αιφνιδιασμό και βοηθάει στα επιθετικά ριμπάουντ, που μπορούν κάλλιστα να του χαρίσουν βολές. Από όλους αυτούς θα κρατήσω πιο γερά τον Σπανούλη, που ήδη έχει κερδίσει τρεις φορές τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης, αλλά και τον Τεόντοσιτς που το 2010 βγήκε πολυτιμότερος παίκτης του φάιναλ φορ, αλλά για πολλούς δεν το άξιζε.

Με τα φετινά του κατορθώματα δείχνει πιο ώριμος από ποτέ να ηγηθεί των προσπαθειών της ΤΣΣΚΑ και να την ανεβάσει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Συνεχίζουμε με κάποια head to head που έχουν… ψωμί. Στον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τον Ολυμπιακό η κόντρα Τεόντοσιτς – Σπανούλη θεωρώ πως θα βγάλει νικητή τον δεύτερο στο 1.75.

Οι λόγοι είναι δύο. Πρώτον, τα γκαρντ του Ολυμπιακού παίζουν εξαιρετική άμυνα και μπορούν να κόψουν πόντους από τον Σέρβο, αλλά πόντους μπορεί να του κόψει και ο φορμαρισμένος Ντε Κολό που παίρνει αρκετές προσπάθειες. Δεύτερον, ο Σπανούλης είναι δεδομένο πως θα πάρει τις περισσότερες προσπάθειες από πλευράς Ολυμπιακού και εκτός από το περιφερειακό σουτ έχει εξαιρετικές διεισδύσεις που μπορούν να τον οδηγήσουν σε εύκολα καλάθια ή ακόμα και σε αρκετές ελεύθερες βολές.

Στην κόντρα του Κιριλένκο με τον Πρίντεζη θα πάω και πάλι με τον φόργουορντ του Ολυμπιακού σε απόδοση 1.80. Ο κύριος λόγος είναι η εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται, πραγματοποιώντας καταπληκτικά πλέι οφ. Εκτός αυτού, ο Κιριλένκο αναλώνεται πάρα πολύ στα αμυντικά του καθήκοντα δίνοντας μεγάλες μάχες για το ριμπάουντ, κάτι που του στερεί σε αρκετές περιπτώσεις την απαιτούμενη ενέργεια στην επίθεση. Περνάω στον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ούλκερ.

Γρίφος για δυνατούς λύτες η μάχη του Φερνάντεθ με τον Γκούντελοκ. Εχουμε τους δύο πρώτους σκόρερ των δύο ομάδων, με τον Γκούντελοκ να υπερτερεί κατά 3,4 πόντους, πετυχαίνοντας ανά αγώνα 16,5. Ο αντίπαλός του κινείται σταθερά στους 13. Η διαφορά βρίσκεται στο ότι ο Ρούντι μπορεί να πετύχει περισσότερους εύκολους πόντους μέσα στο ζωγραφιστό, ενώ ο Γκούντελοκ στηρίζεται πιο πολύ στο περιφερειακό σουτ, που -όπως και να το κάνουμε- έχει μεγαλύτερο ρίσκο. Αυτό είναι και το λεπτό σημείο που μπορεί να υπερτερεί ο Ισπανός.

Στην κόντρα του Γιουλ με τον Μπιέλιτσα θα πάω με τον δεύτερο σε απόδοση 1.80. Ο Γιουλ έχει την… τρέλα του, μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει το τέλειο ματς, αλλά είναι με τα… φεγγάρια του και στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά περισσότερο οι Ρούντι και Ροντρίγκεθ. Ο Μπιέλιτσα πραγματικά έχει κλέψει την παράσταση στη φετινή Ούλκερ μαζεύοντας 8,6 ριμπάουντ ανά αγώνα και πετυχαίνοντας 11,9 πόντους κατά μέσο όρο.

Ο Ομπράντοβιτς του δίνει πολύ χρόνο και το γεγονός ότι η Ρεάλ έχει πρόβλημα στη ρακέτα τού προσφέρει ένα μεγάλο αβαντάζ.

ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ ΤΣΣΚΑ – ΟΥΛΚΕΡ (4.50)

ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΣΣΚΑ (2.60 sportingbet)

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ Σπανούλης (4.50), Τεόντοσιτς (4.00)

HEAD TO HEAD ΤΣΣΚΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ (0,5) – ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ Σπανούλης (1.75) ΚΙΡΙΛΕΝΚΟ (1,5) – ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ Πρίντεζης (1.80)

HEAD TO HEAD ΡΕΑΛ – ΟΥΛΚΕΡ ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ (1,5) – ΓΚΟΥΝΤΕΛΟΚ Φερνάντεθ (1.85) ΓΙΟΥΛ – ΜΠΙΕΛΙΤΣΑ (0,5) Μπιέλιτσα (1.80)

kingbet.net

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις