ΛΑΡΙΣΑ

Εγκαίνια για το νέο εργαστήρι πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Λάρισας

Εγκαινιάστηκε το νέο σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Λάρισας που είναι ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μπαντζανούλης Αλέξης και η Διευθύντρια του σχολείου κ. Δεληζώνα Ζωή έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων στην αίθουσα του εργαστηρίου πληροφορικής «Σταύρος Νιάρχος» παρουσία επίτιμων προσκεκλημένων, καθηγητών και μαθητών του σχολείου.

Τελέστηκε αγιασμός από τον πατέρα Αθανάσιο. Οι καθηγητές της πληροφορικής του σχολείου κ. Λαζινού Αθηνά και κ. Χαχάμης Γιώργος μίλησαν για τη σημαντικότητα του εργαστηρίου που αποτελεί βασικό εργαλείο του έργου τους και ευχαρίστησαν τη Διευθύντρια που έκανε το όνειρό τους πραγματικότητα. Η κ. Λαζινού Αθηνά ΠΕ19 παρουσίασε τον ιδρυτή του Ιδρύματος Σταύρο Νιάρχο, το έργο του Ιδρύματος, και το Πρόγραμμα Υποστήριξης  Σχολείων.

Η Διευθύντρια του σχολείου φανερά συγκινημένη παρουσίασε το χρονικό της διετούς επικοινωνίας και συνεργασίας με το ίδρυμα, μέχρι τη σημερινή μέρα  που στάλθηκαν δώδεκα υπερσύγχρονοι υπολογιστές, αξίας περίπου 8.500 ευρώ.

egainia2

 

Τόνισε την αποστολή και το όραμα του σχολείου,  τον κοινωνικό χαρακτήρα της σχολικής κοινότητας στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά και μοιράζονται κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή έξι διαφορετικού τύπου σχολεία (5ο Γυμνάσιο Λάρισας, 5ο Λύκειο Λάρισας, Εσπερινό Γυμνάσιο, Εσπερινό Λύκειο, 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ, 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας), το κοινωνικό φροντιστήριο της ΕΛΜΕ και τα τμήματα της «Ελληνομάθειας» στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης.

Σε μια δράση συμβολικής διάστασης η Διευθύντρια μοίρασε στους μαθητές μολύβια που είχαν ενσωματωμένη κάψουλα με σπόρους λουλουδιών, δώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στους μαθητές. Οι σπόροι των μολυβιών φυτεύτηκαν συμβολικά σε μια γλάστρα με την ευχή να «ανθίσει γνώση και πολιτισμός». Το εργαστήριο πλημμύρισε από μαθητές που με ανυπομονησία περιμένουν καθημερινά να εργαστούν σε αυτό.

Το εργαστήριο πιστοποιήθηκε από το Ινστιτούτο τεχνολογίας και εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», Δ/νση Επιμόρφωσης και πιστοποίησης και θα λειτουργήσει ως κέντρο πιστοποίησης μαθητών της Β/θμιας Εκπ/σης στις ΤΠΕ. Για την τελική μορφή του εργαστηρίου συνέβαλαν φορείς της πόλης, καθώς και συνεργάτες και ένθερμοι υποστηρικτές της σχολικής κοινότητας. Η Διευθύντρια ευχαρίστησε θερμά την 6η Περιφερειακή Διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας Λάρισας, που πρόσφερε όλο τον εξοπλισμό (γραφεία, συρταριέρες, εκτυπωτή, ντουλάπα), τη σχολική επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων για την αγορά του σέρβερ, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και νεολαίας κ. Μπαντζανούλη Αλέξη που είναι σε κάθε προσπάθεια αρωγός και υποστηρικτής του σχολείου, τον Σχολικό Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Τσώνη Αθανάσιο για την μακροχρόνια συνεργασία και στήριξη του σχολείου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αρμονική συνεργασία στην ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον κ. Λιόβα Δημήτρη ΠΕ19 και κ. Λιάκο Ηλία ΠΕ19 από το γραφείο ΠΛΗ.ΝΕΤ για τη συνεχή βοήθειά τους στο σχολείο.

Στη συνέχεια όλοι μαζί οι καλεσμένοι επισκέφθηκαν τις πρότυπες ανακαινισμένες αίθουσες διδασκαλίας του σχολείου, αποτέλεσμα συνεργασίας εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων  φορέων του Δήμου. Ακολούθησε δεξίωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας κ. Μπαντζανούλης Αλέξης

Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης κ. Τσώνης Αθανάσιος

Διευθυντής 5ου Λυκείου Λάρισας κ. Πλίτσης Μιχάλης

Πρώην Διευθυντής 5ου Λυκείου Λάρισας κ. Δημουλός Γεώργιος

Εκπρόσωποι Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: κ. Γιαννακός Κώστας (Πρόεδρος), Μαντέλου Ντίνα (Αντιπρόεδρος), Μπαρδανίκα Αναστασία (μέλος)

Γραφείο  ΠΛΗ.ΝΕΤ: Λιόβας Δημήτρης ΠΕ19,  Λιάκος Ηλίας ΠΕ19

Σύλλογος καθηγητών, μαθητές και γονείς

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις