ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία του Ιταλού σαξοφωνίστα Michele D’ Auria στη Λάρισα

Μία μεγάλη και σπάνια βραδιά σαξοφώνου θα έχουν την ευκαιρία οι Λαρισαίοι να απολαύσουν την Δευτέρα το βράδυ στην πόλη μας.

Τον σπουδαίο Ιταλό σαξοφωνίστα Michele D’ Auria θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην Λάρισα, ο οποίος θα έλθει στην χώρα μας  προσκεκλημένος  του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων.

Τη συναυλία στη Λάρισα τη διοργανώνει το ΤΕΕ Κεντρικής-Δυτικής Θεσσαλίας   σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικο Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας  Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λάρισας.

Ο διακεκριμένος  σαξοφωνίστας Michele D’ Auria θα παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα των Weignein, Demesserman , Iturralde καθώς και ένα απάνθισμα από γνωστά Ιταλικά-Ναπολιτάνικα τραγούδια και γνωστές μουσικές επιτυχίες από κινηματογραφικές ταινίες του ENNIO MORRICONE.  Στο πιάνο τον συνοδεύει ο Giuseppe Anello.

Ο Michele D’ Auria θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες της Ιταλίας με πολλά πρώτα βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς σαξοφώνου. Είναι επίσης απόφοιτος του Πολυτεχνείου του Salerno και έχει εξειδικευθεί στο σαξόφωνο από διακεκριμένους δασκάλους του σαξόφωνου διεθνούς επιπέδου όπως οι: Hans De Jong,  Arno Bornkamp και Jean Van der Roost.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ιταλία και το εξωτερικό και έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Ουγγαρίας.

Ο  Μichele  D’ Auria θα ερμηνεύσει  ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα σύγχρονης μουσικής, αφού το σαξόφωνο είναι ένα σύγχρονο όργανο και η μουσική του φιλολογία αρχίζει από το 1950 περίπου και μετά. Επίσης, θα ερμηνεύσει γνωστές Ιταλικές  επιτυχίες, όπως των γνωστών  Ιταλών συνθετών  Lucio Dalla, Gino Paoli, Domenico Modugno και ιταλικές καντσονέτες (O SOLE MIO κ.λπ.) και θα πραγματοποιήσει  ένα αφιέρωμα σε  μεγάλες επιτυχίες του ENNIO MORICONE από γνωστές  κινηματογραφικές ταινίες.

Η μετάκληση του και η εμφάνισή του στην Λάρισα και  στη Θεσσαλία ( Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα) είναι μία συνεισφορά του Νίκου Ευθυμιάδη στην μουσική εκπαίδευση και την εκλέπτυνση του αισθητικού κριτηρίου των συμπολιτών.

Η συναυλία στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο  Ουήλ  Λάρισας,  Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου αύριο Δευτέρα  27 Απριλίου το βράδυ στις 9:00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις