ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο σύγχρονου χορού με τη Γαλήνη Γυρτάτου

Την Κυριακή 26 Απριλίου από 11.00-14.00 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Χορού που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο σύγχρονου χορού από το ρεπερτόριο των ομάδων ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ – ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Διδάσκει η Γαλήνη Γυρτάτου στο 2ο όροφο στο Μύλο του Παππά.

Μία διαδικασία αφύπνισης του σώματος και προσέγγισης της κίνησης μέσα από το σύγχρονο χορό. Σκοπός είναι να γνωρίσουμε το σώμα μας, τις δυνατότητές του, να το γυμνάσουμε και να το κάνουμε να εκφραστεί. Ξεκινάει με ένα καλό ζέσταμα του κορμού και των άκρων και στο υπόλοιπο του μαθήματος ακολουθούν συνδυασμοί που έχουν επιρροή από release τεχνικές και τεχνική Limon. Το μάθημα περιέχει μικρές χορογραφημένες ασκήσεις για ζέσταμα και ενδυνάμωση στο πάτωμα και στο όρθιο επίπεδο.

Στόχος των ασκήσεων είναι η σύνδεση των άκρων με το κέντρο του σώματος, η απομόνωση και ο συντονισμός τους και η μελέτη της φυσικής τους κίνησης σύμφωνα με την μηχανική του σώματος. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη διαχείριση του βάρους και στη ροή της κίνησης.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα διδαχθούν χορευτικοί συνδυασμοί του χοροθεάτρου Λυδία Λίθος και των Χορευτών του Βορρά.

Γαλήνη Γυρτάτου
Η Γαλήνη Γυρτάτου είναι πτυχιούχος καθηγήτρια χορού του Υπουργείου Πολιτισμού (Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μοριάνοβα – Τράστα). Από το 2001 έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια με τον Χάρη Μανταφούνη, την Αποστολία Παπαδαμάκη για την έναρξη των παραολυμπιακών αγώνων Αθήνα 2004, τις ομάδες χορού Ήρος Άγγελος του Πέτρου Γάλλια, Χορευτές του Βορρά της Τατιάνας Παπαδοπούλου, Χορόνδε της Μαρίας Λάζαρη, Χοροθέατρο Λυδία Λίθος της Φένιας Αποστόλου, Dirty Granny Tales, Load dance company του Τάσου Μπεκιάρη, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με παραστάσεις στην Ελλάδα καιστο εξωτερικό. Από το 2007 διδάσκει κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό. Από το 2014 συνεργάζεται μόνιμα με την Φένια Αποστόλου και το χοροθέατρο Λυδία Λίθος ως βοηθός χορογράφου σε χορευτικά και θεατρικά έργα.

Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις