ΘΕΣΣΑΛΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι Θεσσαλοί έμποροι προτείνουν να μείνουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Μαίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου  της Ο.Ε.Σ.Θ  με τη συμμετοχή  των Προέδρων και μελών των Δ.Σ των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα  Ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο και κοινή ήταν η διαπίστωση ότι παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες ρυθμίσεις είναι καλύτερες από τις προηγούμενες θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία στο ανταποκριθούν οι συνάδελφοι σε αυτές.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να συνεχιστεί η διεκδίκηση της κεφαλαιοποίησης των  ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά ταμεία, γεγονός που θα δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για αύξηση του ορίου της οφειλής για την παροχή σύνταξης από τις 20.000 στις 40.000 ευρώ τουλάχιστον.

Επιπλέον έγινε διεξοδική συζήτηση για το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς και κοινή ήταν η διαπίστωση ότι το υφιστάμενο καθεστώς δεν βοήθησε στο παραμικρό στην ανάκαμψή της. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να ζητηθεί σε κεντρικό επίπεδο η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και η πλήρης αναμόρφωση του πλαισίου για τις προσφορές και τις προωθητικές ενέργειες. Στη βάση των παραπάνω ομόφωνα αποφασίστηκε να προταθεί σε πανθεσσαλικό επίπεδο τα καταστήματα μέλη των Θεσσαλικών Εμπορικών Συλλόγων να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 3 Μαΐου 2015.

Για όλα τα παραπάνω θα συνταχθεί υπόμνημα το οποίο και θα επιδοθεί στον Υπουργό Ανάπτυξης.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις