ΛΑΡΙΣΑ

Μάξιμος: Η άνθιση του φιλελληνισμού εξαρτάται από εμάς τους ίδιους

«Ο φιλελληνισμός βοήθησε το λαό μας σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας του» υπενθυμίζει σε δήλωση του με αφορμή την «Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ταυτόχρονα υπογραμμίζει ότι «η άνθιση του φιλελληνισμού στις μέρες μας εξαρτάται από εμάς τους ίδιους».

Η δήλωση του Θεσσαλού πολιτικού έχει ως εξής:

«Ο φιλελληνισμός, ένα ισχυρό κύμα σεβασμού προς τον ελληνικό πολιτισμό και συμπάθειας προς τους υπόδουλους Έλληνες, γέννημα του διαφωτισμού αλλά και του ευρωπαϊκού ρομαντισμού, που μετατράπηκε σε έμπρακτη, έως αυτοθυσίας, αλληλεγγύη προς τους Ρωμιούς ραγιάδες, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα της απελευθέρωσης του ελληνικού έθνους από τον οθωμανικό ζυγό.

Και παρά την όποια υποχώρηση των φιλελληνικών αισθημάτων, που προκλήθηκαν στα μετέπειτα χρόνια, λόγω απογοητεύσεων ή και πολιτικών επιδιώξεων, εμφανών ή υπόγειων, η σθεναρή στάση των ειλικρινών φίλων της Ελλάδος βοήθησε το λαό μας σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.

Ο φιλελληνισμός διατηρεί πάντοτε τη διττή φύση του, ως θαυμασμός και καλλιέργεια των ελληνικών αρχών και αξιών του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, αλλά και ως συμπαράσταση και ενίσχυση του σύγχρονου ελληνισμού. Η άνθηση της δεύτερης φύσης του φιλελληνισμού, εξαρτάται ωστόσο, αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους, από την συνέπεια και τα αισθήματα ευθύνης που εκδηλώνουμε, ώστε να κρινόμαστε άξιοι αυτής της αλληλεγγύης.

Και σήμερα, σε μια δύσκολη περίοδο για σύμπαντα τον ελληνισμό, το πρωτεύον μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε στους φίλους μας εκτός Ελλάδος είναι ότι με ομοψυχία και σοβαρότητα μπορούμε να υπερνικήσουμε τα εμπόδια και να προχωρήσουμε στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις