ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ενίσχυση των “μαύρων φροντιστηρίων” βλέπουν οι φροντιστές με τις αλλαγές στην εκπαίδευση

Σαφείς αποστάσεις από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην εκπαίδευση μέσω του πολυνομοσχεδίου, πήραν τα μέλη φροντιστών μέσης εκπαίδευσης των Θεσσαλικών νομών, τα οποία συνήλθαν εκτάκτως το πρωί της Κυριακής στο επιμελητήριο της Λάρισας.

Η έκτακτη συνέλευση πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της ΟΕΦΕ κ. Γιάννη Βαφειαδάκη, του Γενικού Γραμματέα της ΟΕΦΕ κ. Άρη  Τεμεκενίδη και του αντιπροέδρου κ. Αντώνη Μουράτου.

Τα επίμαχα σημεία που προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των φροντιστών Μ. Εκπαίδευσης, όχι μόνο στη Θεσσαλία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι τα εξής :

1. Το σημείο που αφορά στο υποχρεωτικό κλείσιμο των Φροντιστηρίων καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα όπως και όλες τις Κυριακές. Εμπράκτως, τα φροντιστήρια αδυνατούν να διεξάγουν διαγωνίσματα όπως και να στηρίζουν τους μαθητές πριν και κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων. Η εφαρμογή ενός τέτοιου άρθρου θα ενισχύσει τα μαύρα ιδιαίτερα και συνεπώς τη διαφθορά και την παραοικονομία που πλήττουν όχι μόνο τα θεμιτά συμφέροντα των φροντιστηρίων που λειτουργούν νόμιμα αλλά και το δημόσιο συμφέρον .

frontistes2

2. Το σημείο του άρθρου που καθιστά τους Διευθυντές και Υποδιευθυντές όπως και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών μονάδων, διοικητικούς και πειθαρχικούς ελεγκτές των φροντιστηρίων. Το συγκεκριμένο σημείο προκαλεί την ανησυχία στους φροντιστές για πιθανή μεροληπτική στάση δημοσίων εκπαιδευτικών σε βάρος των φροντιστηρίων.

3. Το σημείο που υποχρεώνει τα φροντιστήρια να υποβάλουν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση προγράμματα σπουδών, ωρολόγια προγράμματα, συμβάσεις με το εκπαιδευτικό προσωπικό. Αν εφαρμοστεί, εμπλέκει τους ιδιοκτήτες των Φροντιστηρίων σε ένα φαύλο κύκλο, με τα γνωστά προβλήματα που προκαλεί η γραφειοκρατία στη χώρα μας.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις