ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας σε Κουρουμπλή : «Ο παλαιοκομματισμός ζει και βασιλεύει»

Την άμεση αντίδραση του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ κ. Χρήστου Κέλλα, προκάλεσε το αίτημα του Υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, να παραιτηθούν το αργότερο ως τις 30 Απριλίου όλες οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων της χώρας, ύστερα από σχετικό έγγραφο που τους απέστειλε.

Ο Λαρισαίος πολιτικός χαρακτηρίζει την εν λόγω ενέργεια επιεικώς απαράδεκτη και δείγμα γραφής της νοοτροπίας που διέπει την Κυβέρνηση.

« Ο παλαιοκομματισμός ζει και βασιλεύει. Πίστευα ότι τόσο ακραία και ρεβανσιστικά φαινόμενα, άνηκαν στο μακρινό παρελθόν, αλλά δυστυχώς η πρώτη φορά αριστερά Κυβέρνηση, ήρθε με την πιο παλαιοκομματική νοοτροπία για να μας προετοιμάσει για το τι μας περιμένει από εδώ και πέρα», τόνισε με έμφαση ο βουλευτής.

«Η σημερινή κατεπείγουσα επιστολή του Υπουργού Υγείας προς τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές των Νοσοκομείων, με την οποία ζητεί  την παραίτησή τους συλλήβδην,  τάσσοντάς τους και προθεσμία είναι απαράδεκτη και προδίδει ολοκληρωτική νοοτροπία.

Οι διοικητές των Νοσοκομείων και οι αναπληρωτές τους επιλέγονται με την προβλεπόμενη από την παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 4052/2012 διαδικασία. Η θητεία τους είναι τριετής και μπορούν να παυθούν αζημίως μόνον αν η Επιτροπή Αξιολόγησης, τους  κρίνει δυσμενώς στις ετήσιες εκθέσεις προόδου τους και εισηγηθεί σχετικά στον Υπουργό.

Με την εν λόγω επιστολή και  απαίτησή του για παραίτηση όλων ανεξαιρέτως,  ο Υπουργός Υγείας εισάγει ολοκληρωτικά κριτήρια στην προσέγγιση των διοικήσεων των Νοσοκομείων και αναστατώνει τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, καθιστώντας και υποδεικνύοντας ως ανεπιθύμητους πολιτικούς αντιπάλους τους διοικητές και τους αναπληρωτές διοικητές όλων των Νοσοκομείων. Χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης, τους θεωρεί όλους ανεπαρκείς, προφανώς  για να διορίσει στην συνέχεια τους κομματικούς του φίλους.

Το συγκεκριμένο τελεσίγραφο είναι παράνομο, πολιτικά επιλήψιμο και αντίθετο σε κάθε έννοια χρηστής διοίκησης και αμερόληπτης κρίσης των δημοσίων λειτουργών. Ένα ακόμα δείγμα αυταρχισμού της κυβέρνησης της αριστεράς», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κέλλα.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις