ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης: Δώσαμε την πλέον ορθή λύση σε ένα δύσκολο ζήτημα, ενώνουμε και δεν διχάζουμε

«Η ποινή αποτελεί την αντίδραση της πολιτείας ιθ8απέναντι στο έγκλημα, η έκτιση αυτής όμως αρκεί να έχει σκοπό τον σωφρονισμό δηλαδή την επανένταξη». Με τα λόγια αυτά ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Βασίλης Κόκκαλης έδωσε στο στίγμα της διαφοροποίησης του κόμματός του στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης, ένα νομοσχέδιο το οποίο προκάλεσε πολλές συζητήσεις και έγειρε αρκετές ενστάσεις, καθώς κρίθηκε πως υπάρχει διάταξη που «φωτογραφίζει» τον δικασμένο σε ισόβια για τρομοκρατικά εγκλήματα Σάββα Ξηρό.

«Οι ΑΝ.ΕΛ δεν συμμερίζονται ούτε την τρομοκρατία ούτε την αναπηροφοβία. Πιστεύουμε και θεωρούμε ότι πρέπει να εμπεδώνεται το αίσθημα δικαίου και ασφάλειας των πολιτών σε συνδυασμό με την προστασία της ζωής και της υγείας των στερούντων της προσωπική τους ελευθερία πάντα σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας» σημείωσε ο βουλευτής Λαρίσης, υπογραμμίζοντας το γεγονός πως μετά από πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υιοθετήθηκε τελικά το «βραχιολάκι» για τους έγκλειστους οι οποίοι πρόκειται να συνεχίσουν την ποινή τους σε κατ’ οίκον νοσηλεία. «Η αρχή της αναλογικότητας ήταν το βασικό εφαλτήριο για την πρότασή μας και η οποία υιοθετήθηκε απ’ τον Υπουργό για απόλυση από τις φυλακές των πασχόντων με ποσοστό αναπηρίας 80 % αλλά με ηλεκτρονική επιτήρηση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης για να καταλήξει σημειώνοντας:

«Οι ΑΝ.ΕΛ με την πρόταση τους έδωσαν την πλέον ορθή λύση σ΄ ένα σημαντικό ζήτημα που απασχόλησε και απασχολεί την κοινή γνώμη, διότι μην λησμονούμε πως μαζί με την ποινική καταστολή πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν και αρρύθμιστες κοινωνικές αντιδράσεις. Με την πρότασή μας αυτή αφενός προστατεύονται η υγεία των κρατουμένων αφ’ ετέρου εμπεδώνεται το αίσθημα ασφάλειας δικαίου στην πολιτεία, αίσθημα το οποίο είναι απαραίτητο για μια σύννομη πολιτεία. Επίσης ο θεσμός της ηλεκτρονικής επιτήρησης θα βοηθήσει εκατοντάδες κρατούμενους αλλά και θα συμβάλλει ως και στον εξορθολογισμό της προσωρινής κράτησης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις