ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκινάει διαδικασία ενστάσεων κατά των αποτελεσμάτων τηλεπισκόπησης για τη συνδεδεμένη βάμβακος

Ο πιστοποιημένος φορέας Α’ Α/Σ Λαρισαίων Αγροτών καλεί τους αγρότες που είχαν προβλήματα στη πληρωμή του συνδεδεμένου του βαμβακιού να προσέλθουν από τα γραφεία του Συν/σμού το ερχόμενο 10ήμερο για την ένσταση.

Σχετικά με τις ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων τηλεπισκόπησης 2014 για το ειδικό καθεστώς βαμβακιού (συνδεδεμένη ενίσχυση), ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει με ανακοίνωσή ότι « θα πραγματοποιηθεί ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις αρμόδιες Περιφερειακές Δ/νσεις, Μονάδες και Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και στους πιστοποιημένους φορείς Α & Β. Οι παραγωγοί θα μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση και να πραγματοποιούν τις ενστάσεις τους, στους Φορείς Α’ & Β για διάστημα 10 εργασίμων ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης (ολοκλήρωση ανάρτησης έως 31/3)».

Οι Φορείς μετά το τέλος των 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης, θα στέλνουν τις υποβληθείσες ενστάσεις υπό μορφή ηλεκτρονικού αρχείου τόσο στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση όσο και στη Διεύθυνση Τεχνικών Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η ηλεκτρονική αποστολή των ενστάσεων θα γίνεται μέσω του διαμορφωμένου πίνακα Excel.

Οι ενστάσεις θα ελέγχονται αρχικά από τις Δ/νσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ που διενήργησαν τους ελέγχους τηλεπισκόπησης επί της οθόνης προκειμένου να διαπιστώνεται φωτοερμηνευτικά το βάσιμο ή μη της ένστασης Εφόσον διαπιστωθεί ότι η περίπτωση χρήζει παραπάνω διερεύνησης τότε θα αποστέλλεται στους τοπικούς ελεγκτές.

Ο πρόεδρος του Α/Σ Λαρισαίων Αγροτών δήλωσε ότι στις περιοχές που η δήλωση του ΟΣΔΕ γίνεται με τηλεπισκόπηση υπάρχει πρόβλημα κάθε χρόνο. Τα προβλήματα από επικαλύψεις που συνέβαιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια μετά από την διασταύρωση των στοιχείων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και μέσα από την συνεργασία με τους φορείς Α(πύλες) λύνονταν άμεσα. Το 2014 όμως η τηλεπισκόπηση κλείδωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου και δεν ξανάνοιξε ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Α/Σ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΣΔΕ ΜΕΧΡΙ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Τι πρέπει να κάνουν οι κτηνοτρόφοι για την δήλωση ζωικού κεφαλαίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κατανομής εκτάσεων για βοσκοτόπους όπως αποτυπώνονται στον θεματικό χάρτη του ΟΣΔΕ για σκοπούς  Κοινοτικών Ενισχύσεων και ενημερώνει τους κτηνοτρόφους για άμεση υποβολή των αιτήσεων τους μέσω της εφαρμογής ΕΑΕ 2015 (αίτηση ΟΣΔΕ μέσω των πιστοποιημένων φορέων υποβοήθησης αγροτών), μέχρι και την Παρασκευή 17 Απριλίου

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην δήλωση ΟΣΔΕ θα πρέπει περιλαμβάνει τα κάτωθι:

– Δήλωση ζωικού κεφαλαίου υποδεικνύοντας και την ακριβή θέση της μόνιμης σταβλικής εγκατάστασης

-Δήλωση σταβλικής εγκατάστασης μετακίνησης στον τόπο όπου πρόκειται να μετακινηθεί καθώς και του ζωικού κεφαλαίου που θα μετακινήσει.

-Κατάθεση και σκανάρισμα των παρακάτω δικαιολογητικών για βοσκότοπους που νέμεται την χρήση «ιδιωτικούς», συμπεριλαμβανομένων και των ενοικιαζόμενων από ιδιώτες ή ΝΠΙΔ, και ψηφιοποίηση τους στην ΕΑΕ 2015:

] •    Βεβαίωση από τις Αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες (Δασικές Υπηρεσίες, Περιφέρειες/Υ.Π.Α.Π.ΕΝ.) για την χρήση της έκτασης

•    Τοπογραφικό Διάγραμμα στο ΕΓΣΑ 87, θεωρημένο από την Δημόσια Υπηρεσία διαχείρισης της έκτασης κατόπιν χαρακτηρισμού της χρήσης αυτής (δεν απαιτείται σκανάρισμα).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις