ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία Λαρισαίου επαγγελματία – Παρέμβαση του Κινήματος Κατά των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών

Μπροστά στο φάσμα να μείνει αυτός και η οικογένειά του στο δρόμο βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης Λαρισαίος μικρομεσαίος επιχειρηματίας, η πρώτη κατοικία του οποίου βγήκε σε πλειστηριασμό λόγω χρεών της επιχείρησής του, που έχει πλέον κλείσει λόγω της κρίσης, σε άλλη εταιρεία.

Στο πλευρό του βρέθηκαν μέλη του τοπικού κινήματος Κατά των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών, αποφασισμένοι να εμποδίσουν τον πλειστηριασμό.

Νωρίτερα, είχαν ενημερωθεί για το θέμα τόσο οι Λαρισαίοι βουλευτές Ηρώ Διώτη και Βασίλης Κόκκαλης, οι οποίοι θα παραβρίσκονταν στη σημερινή πρωτοβουλία αν δεν είχαν κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, όσο και στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, με δεδομένο ότι ο ίδιος ο υπερ – υπουργός Γιώργος Σταθάκης έχει δεσμευτεί ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που δεν θα επιτρέπει τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας κανενός οφειλέτη.

Τελικά, μέχρι της παρέλευσης της σχετικής προθεσμίας, δεν βρέθηκε κανείς ενδιαφερόμενος να καταβάλλει το αντίτιμο της αρχικής προσφοράς για την εξαγορά του ακινήτου, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η «έξωση» του επαγγελματία και της οικογένειάς του από το σπίτι τους.

Η υπόθεση πήρε ολιγόμηνη αναβολή, γεγονός που δικαιολογεί την αισιοδοξία ότι μέχρι τότε θα έχει υποβληθεί στη Βουλή και θα έχει ψηφιστεί η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση που θα απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο έξωσης.

Το θέμα είναι ότι το σημερινό περιστατικό, παρά την θετική του κατάληξη, αποδεικνύει σε όλο της το μέγεθος την απόγνωση στην οποία οδηγούνται μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που «γονάτισαν» από τα βάρη της οικονομικής κρίσης και φτάνουν κυριολεκτικά στο σημείο να μην έχουν «πού την κεφαλήν κλίνη». ..

(newsroom onlarissa.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις