ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πρώτος σέρνει το χορό των διώξεων ο δήμος Λάρισας – Στέλνουν στο σκαμνί και ολόκληρο δημοτικό συμβούλιο!

Ο πρώτος από τους πέντε δημάρχους για τους οποίους ζητήθηκε το περασμένο Φθινόπωρο προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελέα το Αρείου Πάγου που θα καθίσει στο σκαμνί με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την υπόθεση των φακέλων υπαλλήλων του οι συμβάσεις των οποίων έγιναν αορίστου χρόνου είναι ο δήμαρχος Λάρισας.

Ο ορισμός της δικάσιμου για τις 8 Ιουλίου δεν ξάφνιασε τον Απόστολο Καλογιάννη και τους συνεργάτες του, πολύ περισσότερο που είχε κληθεί για απολογία πριν το τέλος του 2014, καταδεικνύοντας ότι οι διαδικασίες θα είναι γρήγορες.

Δικάσιμος έχει οριστεί και για το δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη κ. Ιωακειμίδη, μία εβδομάδα αργότερα, μέσα στο κατακαλόκαιρο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση μαζί με το δήμαρχο διώκεται και … σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου είχαν συναποφασίσει τη στάση που θα κρατήσουν στο ζήτημα!

Φτηνά τη γλίτωσε με άλλα λόγια το δικό μας Δημοτικό Συμβούλιο που επίσης είχε συμφωνήσει με την απόφαση του δημάρχου να μην αποστείλει τα στοιχεία στο υπουργείο…

Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοι τρεις δήμοι που κράτησαν την ίδια στάση είναι οι δήμοι Χαλανδρίου και Ζωγράφου στην Αττική, καθώς και ο δήμος Πάτρας.

Μ.Κ.  

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις