ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μεγάλες περιπέτειες για … μικρούς αναγνώστες

Συνεχίζονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού,το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Κων/νος Κούμας” για την εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας.

Ειδικότερα την Τρίτη, οι μαθητές της Α και Β τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου ανακάλυψαν, με τη συνδρομή της Λένα Μουσιώνη, τα κλεμμένα χαμόγελα της πριγκίπισσας Κουμ-Κουάτ, ενώ οι μαθητές της Γ τάξης του 4ου Δημοτικού γνώρισαν τον διάσημο μάγο Πότε Πότε και το χαμένο ποτέ.

Επίσης οι μαθητές επισκέφτηκαν την έκθεση παιδικού βιβλίου και έργων ζωγραφικής των παιδιών των Λεσχών Πολιτισμού της Αντιδημαρχίας, που λειτουργεί στο 2ο όροφο του Χατζηγιάννειου.

Η συγγραφέας Λίνα Μουσιώνη ευχήθηκε σύντομα να δημιουργηθούν οι απαραίτητες δομές που να στηρίζουν παρόμοιες εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ας είναι το κέντρο μιας σειράς δορυφόρων δράσεων που θα φέρνουν συνεχώς τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο, τη βιβλιοθήκη και τους συγγραφείς. Μόνο έτσι θα γίνουν οι βιβλιοθήκες κομβικό σημείο συνάντησης του κόσμου των βιβλίων με τον κόσμο της εκπαίδευσης.

Επίσης, την Τετάρτη δόθηκαν δύο παραστάσεις Καραγκιόζη με καραγκιοζοπαίχτη
τον μαθητή της Δ του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας, Κων/νο Καραπόκη.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Πέμπτη 2/4/2015 : Η έμπνευση, οι τεχνικές και τα μυστικά της εικονογράφησης με την εικονογράφο ΣΔΟΥΚΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ. Διαδραστικό παιχνίδι και κατασκευή εικονογραφημένου παραμυθιού με τα παιδιά. Απευθύνεται στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Παρασκευή 3/4/2015: Η ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ – ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ θα αφηγηθεί λαϊκό παραμύθι , από το βιβλίο της “Τα παραμύθια της γιαγιάς Ευδοκίας”, που οι μαθητές με τη βοήθεια της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΤΕΛΟΔΗΜΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ θα το διασκευάσουν σε ποίημα. Απευθύνεται σε μαθητές των Β’, Γ, και Δ τάξεων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ,από 18 έως 28 Μαρτίου ,στο τηλ :2410 671 173 και ώρες 9:00 -15:00.

Σημειώνεται ότι στον 2ο όροφο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσει Έκθεση Παιδικού Βιβλίου και Ζωγραφικής των παιδιών των Λεσχών Πολιτισμού (μαθητών Δημοτικού) με θέμα το παιδικό βιβλίο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις