ΛΑΡΙΣΑ

Εξηγήσεις για τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων ζητά ο Κέλλας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, κατέθεσε μαζί με άλλους συναδέλφους του ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Οι βουλευτές θέλουν να πληροφορηθούν εάν έχουν ζητηθεί από τα ασφαλιστικά ταμεία του κράτους, τα ταμειακά τους διαθέσιμά προκειμένου να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Ακόμη  εάν αυτήν η ενέργεια συνάδει με τον ρόλο που έχει το αρμόδιο Υπουργείο ως εγγυητής των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και διαφυλάσσεται με αυτόν τον τρόπο η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων. Οι βουλευτές της ΝΔ αιτήθηκαν μάλιστα και την κατάθεση των σχετικών εγγράφων που ζητούν την αγορά « ρέπος» από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιογράφους σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και από σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο ότι με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας που φέρει μάλιστα και την υπογραφή σας, έχει ζητηθεί από τα ταμεία να αξιοποιηθούν τα ταμειακά διαθέσιμά τους μέσω του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους. Διαβάζουμε μάλιστα στη σχετική επιστολή, ότι δίνετε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συγκυρία και προτρέπετε τα ταμεία να εξετάσουν τα πλεονεκτήματα της πρότασής σας !! Χαρακτηρίζετε επίσης ως αποτελεσματική την αξιοποίηση των  ταμειακών διαθέσιμων καθώς  «αφορούν σε βραχύχρονΙες πράξεις με ελκυστικές αποδόσεις». Την ίδια στιγμή ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ρωμανιάς, διαβεβαίωνε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ζητηθεί από το Υπουργείο.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ,

  • Είναι αληθή τα σχετικά δημοσιεύματα που σας εμφανίζουν να έχετε ζητήσει από τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα ταμειακά τους διαθέσιμα προκειμένου να καλύψετε χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους;
  • Θεωρείτε ωφέλιμη αυτή την ενέργεια σας και συμβατή με το ρόλο σας ως εγγυητή των διαθέσιμων και των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων;
  • Διαφυλάσσεται με αυτόν τον τρόπο η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων;

Αιτούμαστε την κατάθεση των σχετικών εγγράφων που ζητούν την αγορά « ρέπος» από τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις