ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό από την Ένωση Γονέων Λάρισας

Τον φάκελο του σχολικού εκφοβισμού ανοίγει η Ένωση Γονέων δήμου Λάρισας με εκδήλωση που διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 3 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Ομιλητής θα είναι ο Κυριάκος Ιωαννίδης, Κοινωνιολόγος, Μέλος του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων (ΑΣΓΜΕ).  

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η Ένωση Γονέων δήμου Λάρισας πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει ένα θέμα που μας αφορά όλους, ως γονείς, ως εργαζόμενους, ως μέλη αυτής της κοινωνίας που ζούμε. Ανοίγουμε, λοιπόν, το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, που βρέθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας, ύστερα από τον τραγικό θάνατο του νεαρού σπουδαστή στη σχολή ΕΠΑΣ των Ιωαννίνων.

Για το λόγο αυτό οργανώνουμε μια πρώτη εκδήλωση- συζήτηση την Παρασκευή 3 Απρίλη, ώρα 7:30 μμ στην αίθουσα του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Ομιλητής θα είναι ο Κυριάκος Ιωαννίδης, Κοινωνιολόγος, Μέλος του ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων (ΑΣΓΜΕ).

Η ίδια η ζωή έφερε στην επικαιρότητα ένα θέμα που προβληματίζει και ανησυχεί πλατιά, όλους εμάς τους γονείς, εκπαιδευτικούς, τους ίδιους τους μαθητές, ευρύτερα, αυτό του σχολικού εκφοβισμού, ή αλλιώς του περιβόητου «μπουλινγκ».  Και εμείς έχουμε ανάλογα ερωτηματικά, εκφράζουμε την ανησυχία μας και απ΄αυτό το βήμα, και γενικότερα, θα μας επιτρέψετε να πούμε,  για δεκάδες φανερά ή ακόμη και κρυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας στο σχολείο.

Κατά την άποψη της Ένωσης τέτοια προβλήματα και καταστάσεις απαιτούν σταθερή ενασχόληση, να γίνονται υπόθεση του ίδιου του κινήματος και των φορέων του. Ταυτόχρονα χρειάζεται επιστημονική στήριξη μέσα στα ίδια τα σχολεία, που σήμερα λείπει παταγωδώς, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γενικότερη στήριξη για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να αφορά το μαθητή και την οικογένεια του.

Είναι γνωστό σε όλους μας βέβαια ότι η συγκεκριμένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, θεωρούν «κόστος» ακόμη και ένα δωρεάν γεύμα στο σχολείο, πόσο μάλλον την ολόπλευρη επιστημονική στήριξη. Γι αυτό και δεν πρέπει να παραιτηθούμε από την συνεχή διεκδικητική μας προσπάθεια απέναντι σε κάθε πρόβλημα λεγόμενο «μικρό» ή «μεγάλο», που χτυπά την πόρτα κάθε οικογένειας και των παιδιών της.

Η εκδήλωση μας επιδιώκουμε να υπηρετήσει και αυτό το στόχο της σωστής και όσο το δυνατό πιο ολόπλευρης ενημέρωσης, για ένα θέμα που «καίει», αλλά που δεν έχει μόνο μια ανάγνωση.  Για παράδειγμα, και αυτό το θέμα έγινε αντικείμενο καπηλείας από το λεγόμενο «μηντιακό κόσμο», από περισσότερο ή λιγότερο «σοβαρές» εκπομπές, που υπηρετούν υποτίθεται την ενημέρωση. Έτσι, πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις, διογκώθηκαν με το στοιχείο της υπερβολής, με αποτέλεσμα περισσότερο να μπερδεύουν τελικά, παρά να δίνουν απαντήσεις.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να πάρετε μέρος, εσείς, εμείς, οι γονείς, γιατί γνωρίζουμε ότι προβληματίζεστε, ότι ανησυχείτε και γι’ αυτό το θέμα, την ίδια ώρα που αντιμετωπίζετε χίλια δυο οικονομικά και γενικότερα προβλήματα. Σας προσκαλούμε,  να αναζητήσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως.

  • υπάρχει πρόβλημα στα σχολεία σήμερα και ποιο είναι αυτό;
  • κάθε επιθετική συμπεριφορά συνιστά τέτοιο πρόβλημα
  • ποιες οι αιτίες του προβλήματος που μας απασχολεί; πού θα τις αναζητήσουμε;
  • Υπάρχει λύση στο πρόβλημα; Και αν ναι, τελικά ποιος είναι αυτός που θα τη δώσει; μια καλή κυβέρνηση, ένας ευαίσθητος υπουργός; εμείς οι ίδιοι;

Η Ένωση Γονέων δήμου Λάρισας, εκτιμά ότι υπάρχουν απαντήσεις. Και εμείς, το κίνημα των γονιών, μπορούμε να δώσουμε μέρος της λύσης. Η Ένωση γονέων δουλεύει σ’ αυτή την κατεύθυνση και οι πρωτοβουλίες της θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, για κάθε πρόβλημα που μας αφορά. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι  η συμμετοχή κάθε γονιού στις συλλογικές διαδικασίες, στα Διοικητικά Συμβούλια και σε όλα τα όργανα του γονεϊκού κινήματος.

Καλούμε όλους τους αντιπροσώπους να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση των Ένωσης Γονέων που θα γίνει την Τρίτη 21 Απρίλη στο Εργατικό κέντρο Λάρισας 7.00μμ

Θα ακολουθήσουν εκλογές για τη νέα διοίκηση την Πέμπτη, 23 Απρίλη στα γραφεία της Ένωσης (Λαπηθών 6)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις