ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νίκησε με 2 – 0 τη Ζάκυνθο η ΑΕΛ και ελπίζει για τα πλέι οφ- Video

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας ήταν ο καλύτερος στην νίκη της ΑΕΛ επί της Ζακύνθου με 2 – 0 με ένα γκολ και μία ασίστ. Το άλλο γκολ της ΑΕΛ πέτυχε ο Μπόγιοβιτς. Με νίκη οι «βυσσινί» επί του Ηρακλή μπαίνουν στα πλέι οφ!

Τα ΄χασαν, τα άχαστα…

Πρώτα λεπτά του αγώνα και τα στοιχεία που επικρατούσαν, ήταν βαθιές μπαλιές και λάθη. Και από τις δύο πλευρές. Έτσι ο σαφής αμυντικός προσανατολισμός της Ζακύνθου δεν ήταν και τόσο εμφανής. Με την ΑΕΛ από την άλλη με δύο καλές εναλλαγές της μπάλας να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες.

Πρώτα στο 6ο λεπτό ο Πίντο από τον έξονα έβγαλε όμορφα στα δεξιά για τον Καρανίκα, αυτός έκανε την σέντρα και ο Σερτζίνιο ένα μέτρο από την εστία και ενώ η μπάλα έσκαγε την έστειλε ολομόναχος ψηλά άουτ! Ενώ στο 17΄χάθηκε ακόμη μία… «άχαστη» ευκαιρία. Σέντρα του Σερτζίνιο από τα δεξιά, ο Ελιομάρ έκανε κεφαλιά – πάσα στον Μπόγιοβιτς και αυτός από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής έκανε… πάσα στον αντίπαλο γκολκίπερ ο οποίος μπλόκαρε…

ael-zaki3

Καθολική υπεροχή… όχι όμως γκολ

Τα λεπτά περνούσαν και οι «βυσσινί» έκλειναν όλο και περισσότερο τον αντίπαλο με τους φιλοξενούμενους να «χτυπούν» στην αντεπίθεση. Χαρακτηριστικό είναι πως η κατοχή ήταν 63% – 37% υπέρ της ΑΕΛ. Που όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 29΄ήταν σειρά για την Ζάκυνθο να απειλήσει.

Στην αντεπίθεση, ο Κυριακίδης έκανε σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη. Στο 32΄ο Σέρτζιο «σπατάλησε» ακόμη μία φάση. Σέντρα του Νεμπεγλέρα από τα δεξιά, μόνος του ο Σερτζίνιο από το ύψος του πέναλτι έκανε την κεφαλιά όμως ήταν αδύναμη εντελώς και μπλόκαρε ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Στο 37ο λεπτό μία απόφαση ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων. Όταν ο διαιτητής Ευαγγέλου σε παρατεταμένο κράτημα και πτώση του Μπόγιοβιτς μέσα στην αντίπαλη περιοχή, δεν έδωσε τίποτα.

Δεν το… «είδε» ο Πολίτης!

Δεύτερο ημίχρονο και η αρχή του ήταν… «καρμπόν» με αυτή του πρώτου. Και αυτό γιατί στο 48ο λεπτό, η ΑΕΛ έχασε μεγάλη φάση. Ο Σερτζίνιο σούταρε ο Πινδώνης από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε την προβολή όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Για να φτάσουμε στο 52΄όταν επιτέλους το γκολ ήρθε.

Ωραίος συνδυασμός του Σερτζίνιο με τον Μπόγιοβιτς, ο πρώτος έκανε γύρισμα στην περιοχή από τα δεξιά και ο επερχόμενος Νεμπεγλέρας με ένα πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με μία βολίδα! Ενώ οι «βυσσινί» δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς συνέχισαν να πιέζουν για να «καθαρίσουν» το ματς.

Αρχηγική ασσίστ και 2 – 0!

Ένα λεπτό μετά το γκολ που πέτυχε η ΑΕΛ, λίγο έλειψε οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου να πετύχουν και δεύτερο. Ο Μελισσάς σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής και ο Πολίτης δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ. Στην συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με την ΑΕΛ να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα.

Για να φτάσουμε στο 77ο λεπτό όταν ο Νεμπεγλέρας ελίχθηκε ωραία στο κέντρο και έβγαλε μία πανέμορφη κάθετη πάσα στον Μπόγιοβιτς, ο οποίος κινήθηκε ωραία στην πλάτη της άμυνας, βγήκε απέναντι στον Πολίτη τον… «έστειλε» και έστειλε με συρτό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2 – 0.

ael-zaki2

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Σούλης Παπαδόπουλος):Αποστολίδης, Σαρακατσάνος, Κοντοδήμος, Δεληζήσης (86΄Μπανούσης), Καρανίκας, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Σερτζίνιο, Ελιομάρ (46΄Πινδώνης), Πίντο (64΄Γιάντσης), Μπόγιοβιτς.

Ζάκυνθος (Ντάνι Ακίνο): Πολίτης, Τσοπέλας, Ουνγιαλίδης, Νόνης, Καλλιβωκάς, Κρισμάρεβιτς, Οικονόμου (71΄Βυθούλκας), Μπλέτσας, Κυριακίδης, Λέκκας (62΄Πιτταράς), Κρολ (82΄Αποστόλου).

https://youtu.be/IeAQz5thHJU

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες από το arenalarissa.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις