ΛΑΡΙΣΑ

Πληγείσες από παγετό περιοχές στο δήμο Τεμπών επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε  σήμερα απο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στην περιοχή του Δ.Τεμπών. Πριν την επίσκεψη σε χωράφια με δενδρώδεις και άλλες καλλιέργειες απο τον αρμόδιο διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο έλαβε χώρα σύσκεψη στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός απο τον Διοικητή του ΕΛΓΑ ο Βουλευτής ΑΝΕΛ κ. Κόκκαλης ,ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δεσπόπουλος , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πουτσιάκας  ,Αντιδήμαρχοι ,Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων & Συνεταιρισμών και παραγωγοί της περιοχής .

exarxos elga 2

Ο Δήμαρχος  Τεμπών μίλησε για ολική καταστροφή που έχουν υποστεί παραγωγοί της περιοχής του Δήμου τόσο σε δέντρα αλλά και σε άλλες καλλιέργειες κυρίως και στους  καρπουζοπαραγωγούς και ζήτησε την άμεση στήριξη της πολιτείας σε αυτή την δύσκολη στιγμή.

Χαιρετισμό απεύθυνε και  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δεσπόπουλος που ενημέρωσε  οτι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι δίπλα στον αγρότη και στο Δήμο Τεμπών σε οτι χρειαστούν, έτσι  ώστε μαζί να προβούν στις απαραίτητες.

exarxos elga 3

Ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ κ.Κόκκαλης μίλησε για  “παραμελημένους αγρότες που  τα τελευταία χρόνια η κάθε κυβέρνηση τους είχε ξεχάσει”.

Τέλος ο Διοικητής  του ΕΛΓΑ κ .Έξαρχος δεσμεύτηκε οτι οι  εκτιμήσεις θα γίνουν άμεσα και έτσι ώστε να μπορέσει ο αγρότης που εχει πάθει ζημιά  να αποζημιωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

exarxos elga 4

Σε οτι αφορά τους καρπούζοπαραγωγους ο κ. Έξαρχος δήλωσε ότι πρέπει στο αμέσως επόμενο  διάστημα να εξεταστεί η  αλλαγή ημερομηνίας κάλυψης και άλλων αγροτικών προϊόντων (σε οτι αφορά τους καρπούζοπαραγωγους η κάλυψη ξεκινάει απο 1 Απριλίου).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις