ΛΑΡΙΣΑ

Λαϊκή Συσπείρωση εναντίον δημοτικής αρχής για το αισθητικό άλσος Λάρισας

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρονται τα εξής :

«Σε πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ ανακοινώθηκε από την δημοτική αρχή Λάρισας που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, η παραχώρηση της διαχείρισης του «αισθητικού άλσους» μέσο προγραμματικής σύμβασης στους «Ενεργούς Πολίτες». Σχετικά μ’ αυτή την εξέλιξη θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής.

Το αισθητικό Άλσος Λάρισας διαμορφώθηκε από ένα σκουπιδότοπο, σε πραγματική όαση και παραδόθηκε στο λαό της πόλης από την δημοτική αρχή του Αριστείδη Λαμπρούλη. Οι μετέπειτα δημοτικές αρχές αφού πρώτα το εγκατέλειψαν, το παρέδωσαν σε ιδιώτες και στην επιχειρηματική δράση, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και την καταστροφή των όποιων υποδομών υπήρχαν.

Η νέα δημοτική αρχή δηλώνει έτοιμη να κάνει κάποιες μικρο-παρεμβάσεις και να το παραδώσει και αυτή με την σειρά της με διάφορε μορφές είτε εθελοντικών οργανώσεων, είτε ΜΚΟ κτλ. στους ιδιώτες.

1ον  Το «αισθητικό άλσος» ανήκει σε όλο το λαό της πόλης, πρέπει να είναι ανοιχτό για φορείς και σωματεία και κατ’ επέκταση την ευθύνη για τη λειτουργία και την συντήρησή του πρέπει να την έχει ο Δήμος.

2ον  Δεν έχει κανένα δικαίωμα η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην σύναψη προγραμματικής συμφωνίας που θα παραχωρεί την διαχείριση του «αισθητικού άλσους» σε ιδιώτες με διάφορες μορφές, για να το λειτουργούν κατά πως τους βολεύει.

3ον Καμιά εμπλοκή ιδιωτών και ΜΚΟ στην διαχείριση κοινόχρηστων χώρων οι οποίοι πρέπει να είναι ανοιχτοί για όλο το λαό.

4ον Απαιτούμε άμεσα να έρθει για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα πριν προβεί η δημοτική αρχή σε οποιαδήποτε ενέργεια».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις