ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Γ. Κωτσός : «Κυρίαρχος ο πολιτικός ρόλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας»

Μια χαλαρή συνάντηση με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης της Λάρισας είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης τα μέλη της διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Σε ανεπίσημο και φιλικό κλίμα, ο πρόεδρος και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός και οι συνεργάτες του, η γενική γραμματέας Ρένα Καραλαριώτου, οι δήμαρχοι Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου και Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ Ρίζος Κομήτσας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας Μάνθος Σαρρής, Φαρσάλων Χρήστος Καπετάνος και Βόλου Νίκος Στώικος, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της ΠΕΔ εν μέσω της δύσκολης για την τοπική Αυτοδιοίκηση συγκυρίας.

Ο κ. Κωτσός που κατά το παρελθόν άσκησε την δημοσιογραφία, τόνισε ότι ο πολιτικός ρόλος της ΠΕΔ είναι κυρίαρχος και όχι μόνο διεκπεραιωτικός, με προτάσεις, παρεμβάσεις και αποφάσεις που θα συνδράμουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της κοινωνίας.

SANYO DIGITAL CAMERA

Οι παρεμβάσεις αυτές θα έχουν να κάνουν με το ΕΣΠΑ, το περιβάλλον και την διαχείριση απορριμμάτων, τον τουρισμό, την ανάπτυξη, τα θεσμικά ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα δώσουν συγκεκριμένες προτάσεις στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας.

Από την πλευρά της, η Ρένα Καραλαριώτου τόνισε ότι η αυτοδιοίκηση είναι ο αμεσότερος θεσμός προ του πολίτη γι’ αυτό και ο ρόλος της ΠΕΔ είναι σοβαρός και ουσιαστικός. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην κοινωνική πολιτικής για την ενίσχυση της οποίας υπάρχει σχεδιασμός πενταετίας.

(newsroom onlarissa.gr)

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις