ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Διαφώνησαν για την τύχη των διοδίων στο Δημοτικό Συμβούλιο – Κατά πλειοψηφία απόφαση για καταγγελία των συμβάσεων

Δεν έγινε εφικτή η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας σχετικά με τα διόδια που ταλανίζουν οικονομικά τους πολίτες οι οποίοι πληρώνουν και βαρύ φόρο αίματος προσπαθώντας να τα παρακάμψουν.

Μετά από διεξοδική συζήτηση το απόγευμα της Πέμπτης, υπερψηφίστηκε τελικά κατά πλειοψηφία η πρόταση της δημοτικής αρχής για άμεση καταγγελία της σχετικής σύμβασης που θα οδηγήσει σε εθνικούς δρόμους με την παράλληλη παύση των διώξεων όσων πολιτών αντιτάχτηκαν στην εξάπλωση των διοδίων όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Την πρόταση υπερψήφισαν τα μέλη της Λάρισας Νέα Αρχή της Ρένας Καραλαριώτου καθώς και αυτά της Λάρισας Πόλη του Αύριο του Κώστα Τζανακούλη.

Αντίθετα, τα μέλη της Ανθρώπινης Πόλης του Έκτορα Νασιώκα και της Νέας Λάρισας του Ντίνου Διαμάντου ψήφισαν υπέρ μιας σκληρής επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης για τα διόδια, ενώ ο Πέτρος Κρίκης της Λαικής Συσπείρωσης που κατέθεσε και σχετικό ψήφισμα που δεν έγινε δεκτό ψήφισε υπέρ της πλήρους κατάργησης των διοδίων.

Τον λόγο κατά τη διάρκεια της αποψινής συζήτησης έλαβαν και μέλη του κινήματος κατά των διοδίων, εστιάζοντας αφενός στην κατηγορία του τζαμπατζή που κάποιοι βιάστηκαν να τους προσάψουν, ενώ οι πραγματικοί τζαμπατζήδες αποδείχθηκαν οι εργολάβοι που θησαυρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και αφετέρου στην ομηρία εκατοντάδων αγωνιστών ενάντια στα διόδια, οι διώξεις εναντίον των οποίων συνεχίζονται.

(newsroom onlarissa.gr)

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις