ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Τις εργασίες στα νέα κτήρια της Παιδόπολης στην Αγριά επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Τις εργασίες κατασκευής της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε κτίρια της πρώην Παιδόπολης Αγριάς, για τη στήριξη ειδικών κοινωνικών ομάδων επιθεώρησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός, συνομίλησε με το προσωπικό αλλά και παιδιά της Παιδόπολης, ενώ μαζί με την αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, το δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο και άλλα στελέχη της περιφέρειας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πρόοδο ενός έργουπου είναι ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και προβλέπει παρεμβάσεις σε δύο κτίρια της πρώην Παιδόπολης για τη δημιουργία Δομής Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, προϋπολογισμού 1.010.000 ευρώ.

PAIDOPOLI1

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης σημείωσε τα εξής: “επισκεφθήκαμε την Παιδόπολη και τις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ στην Αγριά, εκείόπου και χτυπά η καρδιά της πρόνοιας στη Μαγνησία. Εδώ έχουμε εντάξει τον εκσυγχρονισμό δύο κτηρίων τα οποία θα βοηθήσουν στο δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν οι δομές αυτές. Οι εργασίες προχωρούν κανονικά και πιστεύω να ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος”.

PAIDOPOLI2

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το πρώτο υπό κατασκευή κτίριο με εμβαδό 260 τ.μ., περιλαμβάνει, πέντε δωμάτια, διάδρομο, χώρους υγιεινής, ένα δωμάτιο με δικό του λουτρό και κουζίνα. Το δεύτερο κτίριο με εμβαδό 411 τ.μ. περιλαμβάνει δέκα δωμάτια και έξι χώρους υγιεινής.

Οι συγκεκριμένες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα καλύπτουν περίπου το 20% των ατόμων με νοητική υστέρηση στη Μαγνησία, με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα το Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία και τα δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με Αναπηρίες.Με τη λειτουργία και των δύο δομών, εκτιμάται η δημιουργία 25 νέων εξειδικευμένων θέσεων εργασίας (ισοδύναμα πλήρους απασχόλησης).

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις