ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σε εγρήγορση καλεί ο Αγοραστός για ενδεχόμενη κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους περί ενδεχόμενης κατάργησης των ΤΕΙ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Παρακολουθούμε με ανησυχία τις δηλώσεις των στελεχών του υπουργείου Παιδείας για το θέμα του ΤΕΙ της Θεσσαλίας. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρξει αιφνιδιασμός. Αντιθέτως, πρέπει να προηγηθείσυνεννόηση και συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα των ΤΕΙ, γιατί για την περιοχή μας αλλά και την χώρα γενικότερα η τεχνολογική εκπαίδευση χρίζει αναβάθμισης και όχι κατάργησης.

Η παιδεία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας. Εμείς όταν χρειάστηκε, δεν σκύψαμε το κεφάλι, όλοι φορείς, (καθηγητές, φοιτητές, σύλλογοι εργαζομένων, επιμελητήρια, επιστημονικοί σύλλογοι κ.α.) σε όλες τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε αυτό το διάστημα και καταφέραμε να κρατήσουμε ακέραιο το ΤΕΙ στη Θεσσαλία.

Καθιστούμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις, πως δεν πρόκειται ούτε στα δύσκολα που απευχόμαστε να έρθουν, να σκύψουμε το κεφάλι και να μειώσουμε την αγωνιστικότητά μας, γιατί είναι όλα είναι θέμα παιδείας. Γι’ αυτό ακριβώς, εμείς έχουμε ως έμπρακτη απόδειξη τα έργα που ωριμάσαμε, δημοπρατήσαμε και υλοποιούμε τον χώρο του ΤΕΙ, είτε πρόκειται για κτήρια, είτε για τεχνολογικό εξοπλισμό.

Είχαμε επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Παναγιώτη Γούλα και συμφωνήσαμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση ούτως ώστε να προλάβουμε ενδεχόμενες δυσάρεστες εξελίξεις.

Καλούμε όλους σε εγρήγορση με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνεργασία.

Η πολιτεία από την πλευρά της, το αρμόδιο υπουργείο αλλά και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, οφείλουν να συμβάλουν τα μέγιστα προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης των απαιτούμενων πόρων για την εύρυθμη λειτουργία των ΤΕΙ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις