ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Παραδέχτηκε ότι διέταξε την τοποθέτηση βόμβας στην Μανδηλαρά ο Βλαστός

“Κατασκευασμένη” χαρακτηρίζει την κατάθεση της πρώτης του ξαδέρφης ο Παναγιώτης Βλαστός, που σήμερα οδηγήθηκε στους ανακριτές Διαφθοράς, οι οποίοι χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος “νονών” που δρούσε μέσα από τις φυλακές.

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός κατηγορείται πως μαζί με τους επίσης φυλακισμένους Γιάνη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο ήταν οι αρχηγοί του κυκλώματος.

Ήδη η κατάθεση του Βλαστού έχει ξεπεράσει τις τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, ο βαρυποινίτης δεν αρνήθηκε πως είχε δώσει την εντολή για τη βομβιστική επίθεση κατά της εισαγγελέως Τρικάλων, Σοφίας Πετράκη, η οποία είχε αναλάβει την έρευνα για την απόπειρα απόδρασής του με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων τον Φεβρουάριο 2013, και κατοικούσε σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρά της Λάρισας.

Ο Βλαστός φέρεται να είπε στους ανακριτές πως η επίθεση έγινε “απλώς για εκφοβισμό”. Αντίθετα, αρνήθηκε πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε βάρος της προέδρου Εφετών Παρασκευής Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αμφισβητεί την κατάθεση της ξαδέλφης του, Λίτσας, η οποία είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση και σε καθεστώς προστασίας, χαρακτηρίζοντάς την “κατασκευασμένη”.

(newsit.gr)

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις