ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Στάματα να περιμένεις: Tips για να κάνεις τις επισκέψεις στο μπάνιο πιο τακτικές!

Αν είσαι από τα άτομα που δεν επισκέπτονται τακτικά το μπάνιο, τότε σίγουρα θα πρέπει να διαβάσεις τα tips που σου δίνουμε..

Τρώγε περισσότερες ίνες

Οι ίνες αποτελούν must για τη λύση αυτού του προβλήματος. Μπορείς να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ίνες αλλά πάντα το φρέσκο και οι ίνες που θα πάρεις από το κανονικό φαγητό είναι πολύ καλύτερες. Τροφές που περιέχουν ίνες είναι το chia seeds, το καλαμπόκι, τα φασόλια, το αβοκάντο, το μπρόκολο και πολλές άλλες. 

Πίνε περισσότερο νερό

Η σωστή ενυδάτωση είναι επίσης πολύ σημαντική. Όποτε βλέπεις το νερό στο γραφείο σου να τελειώνει ξαναγέμιζε το ποτήρι σου. 

Κάνε το μεσημεριανό σου το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας

Αν συνηθίζεις να τρως περισσότερο το βράδυ, αυτή είναι μια συνήθεια που πρέπει να αλλάξεις. Καλό είναι να τρως το μεσημεριανό σου 12-2 το μεσημέρι καθώς αυτές είναι οι ώρες που το πεπτικό σου σύστημα παίρνει φωτιά και λειτουργεί πολύ περισσότερο. 

Δοκίμασε τα προβιοτικό

Τα προβιοτικά βοηθούν στο πεπτικό σύστημα και μπορεί να αποδειχτούν θαυματουργά. Βάλε το γιαούρτι στη διατροφή σου και δες τι αλλαγές μπορεί να γίνουν στις καθημερινές επισκέψεις σου στο μπάνιο. 

Γυμνάσου τακτικά

Το να αποφεύγεις τις προπονήσεις σου δεν σε βοηθάει καθόλου στο κομμάτι της τουαλέτας. Η έλλειψη γυμναστικής δεν βοηθάει το πεπτικό σου σύστημα. Ακόμα και αν δεν αισθάνεσαι καλά την κοιλιά σου, καλό είναι να κάνεις κάτι. Πήγαινε για περπάτημα ή κάνε λίγη γιόγκα στο σπίτι με βιντεάκια που μπορείς να βρεις στο youtube. 

Σταμάτα να αγχώνεσαι

Το άγχος, το στρες και η ένταση είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του εντέρου σου. Χαλάρωσε, κάνε λίγη γιόγκα και θα δεις πως όλα θα φτιάξουν πριν το καταλάβεις. 

faysbook.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις