ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Νίκησε τον Αιγινιακό και συνεχίζει να ελπίζει για τα μπαράζ η ΑΕΛ

Ένα γκολ στην αρχή και ένα στο τέλος. Το… μεσοδιάστημα ας το αφήσουμε στην άκρη. Σε αυτές τις αγωνιστικές που μετράει το αποτέλεσμα, η ΑΕΛ νίκησε τον Αιγινιακό με 2 – 0 στο Στάδιο Αλκαζάρ για την 20ή αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ. Σκορέρς οι Μίλαν Μπόγιοβιτς στο 3ο και Ντάνι Ενγκεσάν στο 85ο λεπτό.

Δεκάλεπτο… «φωτιά»!

Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα και με τον ιδανικότερο τρόπο! Με ένα γκολ… από τα «αποδυτήρια». Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γιάντσης πήρε την μπάλα από τα δεξιά, έκανε την σέντρα ο Μπόγιοβιτς κατέβασε, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και στο «ριμπάουντ» ο ίδιος παίκτης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1 – 0.

DSC_0022

Μάλιστα οι «βυσσινί» έχασαν λίγο αργότερα μία μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσουν» από πολύ νωρίς το ματς! Συγκεκριμένα στο 9ο λεπτό, ο Μπόγιοβιτς έγινε κάτοχος μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως ο Γιαζιτζόγλου πάνω στην γραμμή, κατάφερε και έδιωξε την μπάλα. Με αυτή να είναι η τελευταία καλή στιγμή του δυναμικού αυτού ξεκινήματος.

Η φωτιά… «έσβησε»

Από ΄κει και πέρα ο Αιγινιακός άλλαξε τακτική. Ο κ.Διαμαντόπουλος άφησε τρεις παίκτες στην άμυνα από τέσσερις, ανεβάζοντας τον Αραμπατζή. Αυτό έδωσε υπεροπλία για τους φιλοξενούμενους και έτσι απέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ενώ και οι παίκτες του Παναγιώτη Τζαναβάρα δεν ανέβασαν την πίεσή τους καθόλου. Γι΄αυτό και ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε με το παιχνίδι να γίνεται… βαρετό με πολλές παράλληλες πάσες.

DSC_0021

Η επόμενη ευκαιρία σημειώθηκε στο 35΄. Ο Μπόγιοβιτς κοντρόλαρε, άδειασε δύο παίκτες, έδωσε αριστερά στον Σερτζίνιο, αυτός σύγκληνε και σούταρε αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Και στην επόμενη φάση λίγο έλειψε να έχουμε την ισοφάριση. Τραγικό λάθος του Σαρακατσάνου ο Μπονίγια βγήκε φάτσα με τον Αποστολίδη, όμως ο Καρανίκας με ένα εξαιρετικό τάκλι του «πήρε την μπουκιά από το στόμα».

IMG_0529

Λες και παίζει… εκτός έδρας, αλλά το γκολ ήρθε!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή. Η ΑΕΛ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα και οι «βυσσινί» αρκέστηκαν στο να προστατεύουν το υπέρ τους προβάδισμα. Μάλιστα τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε ο Παναγιώτης Τζαναβάρας, καθώς στο 60΄ο Μπόγιοβιτς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ζαχαράκη.

IMG_0641

Το παιχνίδι ήταν κακό με καμία από τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν φάσεις… Χαρακτηριστικό αποτελεί το 74ο λεπτό, όταν ο Καρανίκας προωθήθηκε από τα δεξιά, αλλά δεν ήταν κανένας μέσα στην αντίπαλη περιοχή! Δείχνοντας το 4 – 3 – 3 που επέλεξε ο κ.Τζαναβάρας μετά τον τραυματισμό του σκόρερ, να μην αποδίδει. Αφού ο Ενγκεσάν που πήγε στην κορυφή, έκανε λάθος κινήσεις.

IMG_0587

Υποψία φάσης είχαμε στο 80ό λεπτό. Όταν ο Μπανούσης μετά από πολλή όμορφη προσπάθεια κέρδισε το φάουλ από τον Μπερτέν. Ο Ρίστοβιτς εκτέλεσε το φάουλ, βρήκε ολομόναχο τον Ενγκεσάν στην αντίπαλη περιοχή, όμως η σκαστή κεφαλιά του Γάλλου ήταν αδύναμη και ο Τόλιος μπλόκαρε εύκολα.

IMG_0573

Ενώ ο ίδιος ήταν ο πρωταγωνιστής στην επόμενη φάση. Ο Καρανίκας στο 84΄έκλεψε την μπάλα στο μισό του Αιγινιακού, έβγαλε κάθετα για τον Ενγκεσάν ο οποίος βγήκε τετ – α – τετ με τον Τόλιο, πλάσαρε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς! Στην συνέχεια τίποτα δεν άλλαξε, με την ΑΕΛ να παίρνει την νίκη με 2 – 0.

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Αποστολίδης, Κοντοδήμος, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Φλεριβάλ, Μπανούσης, Σερτζίνιο, Γιάντσης (46΄Ρίστοβιτς), Ελιομάρ, Μπόγιοβιτς (65΄Ζαχαράκης).

Αιγινιακός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Τόλιος, Αραμπατζής, Γιατζιτζόγλου (65΄Πόποβιτς), Λιόλιος, Μπερτέν, Φαμπίνιο (78΄Αχαλινόπουλος), Ντίντακ, Πολύζος, Κυνηγόπουλος, Γουέλκαμ, Μπονίγια.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις