ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ από τα κατηχητόπουλα της Λάρισας

Στο φιλόξενο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων των εκπαιδευτηρίων Μ.Ν. Ράπτου πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ με τη συμμετοχή ομάδων των κατηχητικών της Μητροπόλεως μας και των εκπαιδευτηρίων Ράπτου.

Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε στα παιδιά και στους κατηχητές τους από το διευθυντή κ. Κουρμπή Ιωάννη και τους καθηγητές κ. Συνεφακόπουλο Αχιλλέα και κ. Στεργιούλη Μιλτιάδη, ενώ οι γυμναστές κ. Νικολακούλης Αθανάσιος και Σιακαβάρας Βησσαρίωνας ενημέρωσαν τα παιδιά για τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων. Συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο δημιουργήθηκαν δύο όμιλοι των τριών ομάδων.

Στον α’ όμιλο συμμετείχαν το κατηχητικό του Αγίου Νικολάου, της ΓΕΧΑ και μιας ομάδας με μαθητές της Γ’ Γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων. Το β´ όμιλο συγκροτούσαν τα κατηχητικά του Αγίου Χαραλάμπου, του Αγίου Δημητρίου και μιας ομάδας με μαθητές α’ και β’ τάξης γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων.
Στον α’ όμιλο την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα της γ´ γυμνασίου ενώ στο δεύτερο όμιλο το κατηχητικό του Αγίου Χαραλάμπου. Στον αμφίρροπο τελικό που ακολούθησε μεταξύ των ομάδων που πρώτευσαν επικράτησε το κατηχητικό του Αγίου Χαραλάμπου με σκορ 1-0.

tournoua

Στο μπάσκετ δημιουργήθηκε ένας όμιλος με τη συμμετοχή τριών ομάδων. Μια των εκπαιδευτηρίων, μια του Αγίου Νικολάου και μια της ΓΕΧΑ. Στον τελικό που προέκυψε η ομάδα των εκπαιδευτηρίων επικράτησε, σε έναν αγώνα με πολλές ανατροπές στο σκορ, με 25-21 της ΓΕΧΑ.
Αξίζει να σημειωθεί οτι μετά το πέρας των αγώνων Ιερείς, κατηχητές και παιδιά συμμετείχαν σε έναν φιλικό αγώνα βόλεϊ.

Στο τέλος αυτού του όμορφου πρωινού ο Γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητροπόλεως μας π.Ιγνάτιος Μουρτζανός απένειμε τα κύπελλα στους νικητές και αναμνηστικές πλακέτες σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά πήραν ένα τεύχος του περιοδικού “Ζωή του παιδιού”, ενώ κατηχητόπουλα έλαβαν χριστιανικά βιβλία για τη δανειστική τους βιβλιοθήκη. προφορά των εκπαιδευτηρίων.

Τα παιδιά με το ήθος και την αγωνιστικότητα τους έδωσαν το καλύτερο μήνυμα για την είσοδο μας στο στάδιο των αρετών την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε μετά την εκγύμναση του σώματος, να έλθει οπωσδήποτε και η εκγύμναση της ψυχής που είναι και το σπουδαιότερο!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις