ΚΟΣΜΟΣ

Σπάνιο, εκπληκτικό φαινόμενο: Μωρό στον αμνιακό σάκο, έξω από την κοιλιά της μητέρας του (φωτό)

Είναι προφανές ότι το εν λόγω μωρό δεν βιαζόταν καθόλου να έρθει στον κόσμο. Αντίθετα, αντιστάθηκε όσο περισσότερο μπορούσε να μείνει στο προστατευμένο περιβάλλον του αμνιακού σάκου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, ίσως είναι η δεύτερη, ωστόσο το να παραμένει ένα μωρό στον αμνιακό σάκο και μετά τη γέννησή του είναι ένα σπανιότατο φαινόμενο, μια σπάνια στιγμή, τόσο ιατρικά, όσο και γενικά.

Ο μικρούλης Σίλα Φίλιπς γεννήθηκε πρόωρα, στον έκτο μήνα της κύησης. Οι γιατροί έπρεπε να κάνουν καισαρική τομή στη μητέρα του και καθώς άνοιξαν την κοιλιά έκπληκτοι παρατήρησαν ότι ο αμνιακός σάκος ήταν άθικτος, δηλαδή ο πλακούντας και ο ομφάλιος λώρος βρίσκονταν ακόμη μέσα σε αυτόν και το μωράκι εξακολουθούσε να αναπνέει μέσω της μητέρας του.

«Αυτό συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια», σημειώνει ο γυναικολόγος που είχε αναλάβει τη μητέρα του μικρού Σίλα.
«Οσο κλισέ και αν ακούγεται, μας κόπηκε η ανάσα. Πραγματικά νιώσαμε δέος και μείναμε ακούνητοι και αμίλητοι», τονίζει ο δρ Γουίλιαμ Μπίντερ.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, βέβαια, ο αμνιακός σάκος έσπασε και ο μικρός Σίλα ήρθε και… επισήμως στον κόσμο, αφού άρχισε να αναπνέει μόνος του.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις