ΚΟΣΜΟΣ

Αναστέλλει την έκδοση του για λίγες εβδομάδες το Charlie Hebdo

Στις 7 Ιανουαρίου η τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, είχε αποτέλεσμα 12 νεκρούς.

Εκτοτε το περιοδικό είχε μία έκδοση με το σκίτσο του Μωάμεθ προκαλώντας αντιδράσεις και μάλιστα έμεινε αρκετό καιρό σε κυκλοφορία σπάζοντας κάθε ρεκόρ με εκατομμύρια αντίτυπα.

Ωστόσο, οι συντάκτες του ανακοίνωσαν την αναστολή έκδοσης του περιοδικού για λίγες εβδομάδες. Οι συντάκτες «χρειάζονται χρόνο για να επανέλθουν» ανέφεραν στελέχη του, ανανεώνοντας το ραντεβού για τις επόμενες εβδομάδες.

Η εκπρόσωπος Αν Ομέλ μίλησε για μεγάλο στρες και κόπωση της συντακτικής ομάδας, απορρίπτοντας την ίδια ώρα πως η προσωρινή διακοπή σχετίζεται με απειλές. Ανάλογη ήταν και η αιτιολόγηση του Μισέλ Σαλιόν, που μίλησε εξ ονόματος των εκδοτών, και υπογράμμισε πως η απόφαση είναι προσωρινή και «υπάρχει μέλλον».

Στην ιστοσελίδα του, το Charlie Hebdo περιορίζεται στο εξής μήνυμα προς τους αναγνώστες: «Η συντακτική ομάδα, βαθιά συγκινημένη από την αλληλεγγύη που μας δείξατε, δεν σας ξεχνά και σας δίνει ραντεβού τις επόμενες εβδομάδες στα περίπτερα».

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις