ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Μάξιμος… καρφώνει τον Σαμαρά: “Απόδοση ευθυνών χωρίς όρους” για “λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις”

O βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς από τη Realnews και τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής να σχολιάσει τους λόγους της εκλογικής ήττας της ΝΔ και τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Δήλωση του βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ κ Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Realnews:

«Η ΝΔ υπέστη στις εκλογές βαριά ήττα. Όπως προϋπόθεση για μια αποτελεσματική θεραπεία είναι η σωστή διάγνωση της ασθένειας, έτσι είναι αναγκαία για την ανάκαμψη η ουσιαστική και διεξοδική συζήτηση στα όργανα του κόμματος για τα αιτία της ήττας και η απόδοση των ευθυνών. 

Η παράταξη πλήρωσε ακριβά την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, που “θόλωσε” την ιδεολογία της ΝΔ, αλλά και τη λανθασμένη προεκλογική στρατηγική, που δεν ανέδειξε τη “χειροπιαστή ελπίδα” που εμείς προσφέραμε στον ελληνικό λαό σε αντίθεση με τις “φρούδες ελπίδες” του ΣΥΡΙΖΑ». 

Δήλωση του βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αναμφίβολα οδυνηρό. Το ότι η Νέα Δημοκρατία υποχώρησε δύο μονάδες από τις εκλογές του 2012 δεν μπορεί να συνιστά λόγο ικανοποίησης. Η πραγματικότητα είναι ότι βρεθήκαμε πολύ πίσω από ένα κόμμα το οποίο κινείτο πριν από μόλις λίγα χρόνια μεταξύ κοινοβουλευτικής φθοράς και αφθαρσίας. Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα. Κάτι δεν κάναμε σωστά. Χάσαμε την επαφή μας με παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα που πάντοτε στήριζαν την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη. Υπήρξαν λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, που έπληξαν τη μεσαία τάξη. Και αυτό το πληρώσαμε. Επιπλέον, αντί να αναδείξουμε την προοπτική και τη σταθερότητα, τη χειροπιαστή ελπίδα, επιλέξαμε μια λανθασμένη επικοινωνιακή τακτική, που έδιωξε κόσμο αντί να προσελκύσει. Τώρα, είναι η ώρα του απολογισμού, που πρέπει να γίνει ανοιχτά και χωρίς όρους μέσα στα όργανα του κόμματος. Και βεβαίως η απόδοση ευθυνών. Η κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει προσωπικές στρατηγικές. Όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».     

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις