ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τον Καραμανλή βλέπουν “γαλάζια” στελέχη με τον Σαμαρά να παίζει τα… ρέστα του!

Η βαριά ήττα στις πρόσφατες εκλογές αλλά πολύ περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε, έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην πλειοψηφία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και στη Λάρισα, ακόμη και σ’ εκείνα που ανήκουν στο λεγόμενο “Σαμαρικό μπλοκ”.

Η εκ του αποτελέσματος, άστοχη επικοινωνιακή καμπάνια και ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας σε μία ομάδα συμβούλων του πρώην πρωθυπουργού, για τους οποίους έχουν εκφραστεί κατά καιρούς έντονες αμφισβητήσεις ακόμη και από νεοδημοκράτες πρώτης γραμμής, ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που έχει (;) ξεχειλίσει για τη βάση του κόμματος.

Από την ανακοίνωση των exit polls το βράδυ της Κυριακής, οι “γαλάζιοι” Λαρισαίοι περισσότερο ασχολούνταν με την επόμενη ημέρα στην παράταξη και λιγότερο με το που εν τέλει θα “κάτσει” η μπίλια της διαφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η στάση του Αντώνη Σαμαρά να μην θέσει επί του παρόντος ζήτημα διαδοχής του, προκάλεσε από αμηχανία έως και… οργή σε αρκετούς, οι οποίοι θεωρούν ότι μόνον με αυτό τον τρόπο μπορούν να κλείσουν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, οι πληγές που άνοιξαν στην παράταξη οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

“Διαχρονικά στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, μετά από εκλογικές ήττες οι ίδιοι οι αρχηγοί του κόμματος αναλάμβαναν πρωτοβουλίες” σημείωνε δηκτικά στο onlarissa.gr γνωστός Λαρισαίος Νεοδημοκράτης ο οποίος μάλιστα σημείωνε πως “δυστυχώς οι βαρύτερες ήττες για την παράταξη ήρθαν επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά”.

Εκ των πραγμάτων, τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί στις επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά, ενώ παράλληλα στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή γίνεται καθημερινά… παρέλαση στελεχών τα οποία ζητούν από τον πρώην πρωθυπουργό να πάρει ο ίδιος την κατάσταση στα χέρια του, ώστε να μην επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο το βαρύ κλίμα στο κόμμα.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν δει τον επί πέντε χρόνια πρωθυπουργό είναι και αρκετοί Λαρισαίοι, με έναν εξ’ αυτών να προμηνύει μακρά περίοδο εσωστρέφειας, αφού όπως εξηγούσε στην ομήγυρη του “ο Καραμανλής δεν πρόκειται να κάνει άμεσα καμία κίνηση, αλλά θα αφήσει τον Σαμαρά να φθαρεί ακόμη περισσότερο”.

Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως φαίνεται πως έχει επιλέξει να παίξει το τελευταίο του χαρτί ποντάροντας στο σενάριο της αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί την κρίσιμη για τη χώρα κατάσταση. Το θέμα όμως είναι πως αν δεν δικαιωθεί σ’ αυτή την επιλογή του, τότε η κεντροδεξιά μάλλον θα αργήσει αρκετά χρόνια να βρεθεί σε τροχιά εξουσίας…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις