ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Όχι» σε παζάρι λένε οι έμποροι του Βόλου

Ριζικά αντίθετοι είναι οι έμποροι του Βόλου στη διοργάνωση παζαριού, πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ν. Ιωνίας, που θα δημιουργεί συνθήκες ανταγωνισμού για τους ίδιους, ενώ, αντίθετα συμφωνούν με εκδηλώσεις που θα φέρουν κόσμο στην περιοχή και θα αφήσουν χρήματα στην πόλη και στην αγορά.

Σχολιάζοντας την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Βόλου για λειτουργία παζαριού, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας Κώστας Τσέλιος, που μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5», εξέφρασε την πλήρη αντίθεση του κλάδου στη δημιουργία συνθηκών ανταγωνισμού και μάλιστα στην «καρδιά» της Ν. Ιωνίας, αν και ανέφερε ότι θα έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, την ερχόμενη εβδομάδα, που θα γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΝΕΒΟ Ανδρέα Ζέρβα.

«Αναχρονιστικός θεσμός»
Ο κ. Τσέλιος, τόνισε ότι εδώ και χρόνια, οι έμποροι ήταν αντίθετοι με τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης και εδώ και δύο χρόνια, που σταμάτησε να λειτουργεί, ένιωσαν ικανοποίηση. «Είναι ένας αναχρονιστικός θεσμός, για τις δεκαετίες ’60, ’70 και ’80 και θεωρώ ότι εν έτη 2015 μια πόλη δεν θέλει το παζάρι, με τις μορφές που υπήρχε», ανέφερε ο πρόεδρος των εμπόρων.
Αναφερόμενος στα κατά του θεσμού, ο κ. Τσέλιος, ανέφερε ότι στο παζάρι γίνεται παραεμπόριο σε μεγάλο βαθμό, κάτι που διαπιστώθηκε την τελευταία φορά που έγινε στο Βόλο και όταν πήγαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι παράγκες είχαν κλείσει και είχαν εξαφανιστεί οι υποτιθέμενοι επαγγελματίες.
«Θεωρούμε ότι γίνεται αλισβερίσι με ανθρώπους που νοικιάζουν παράγκες στο παζάρι και τις παραχωρούν με επινοικιάσεις σε άλλους ανθρώπους που δεν είναι επαγγελματίες και δεν διαθέτουν ταμειακές μηχανές», ανέφερε.

Σημείωσε δε, ότι το κυριότερο όλων, είναι ότι «τη δεδομένη στιγμή, που περνάει κρίση η αγορά, οι έμποροι θεωρούν ότι αν έρθουν επαγγελματίες άλλων πόλεων και πάρουν τα χρήματα να τα πάνε εκτός Μαγνησίας, είναι ότι χειρότερο σ’ αυτή τη φάση».

Ο κ. Τσέλιος ανέφερε ότι οι επαγγελματίες ήταν αρνητικοί ακόμη και όταν η Εμποροπανήγυρη γινόταν στην περιοχή του ΚΤΕΟ που απέχει και 6 χλμ. μακριά από την πόλη, ενώ για την πρόθεση να γίνει στη Ν. Ιωνία, εκτίμησε θα πλήξει και την αγορά της πόλης, που ήδη αντιμετωπίζει μεγαλύτερα προβλήματα απ’ ότι η αγορά του Βόλου.

«Φθηνά και ανώτερης ποιότητας προϊόντα στα καταστήματα»
Αναφορικά με τα είδη που πωλούνται στα παζάρια, ο πρόεδρος των εμπόρων, υπογράμμισε ότι υπάρχουν καταστήματα που πωλούν είδη που είναι πολύ ανώτερης ποιότητας απ’ αυτά που θα βρει κάποιος στο παζάρι και οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στην ίδια τιμή.
Όσον αφορά τη συμμετοχή των εμπόρων στο χώρο, ο κ. Τσέλιος ανέφερε ότι οι έμποροι δεν είναι δυνατόν να συμμετάσχουν. «Ένας έμπορος δεν θα κλείνει το κατάστημά του για να πουλάει το βράδυ εσώρουχα και μπλούζες σε παράγκες», ανέφερε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εμπόρων, την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη με τον πρόεδρο της ΑΝΕΒΟ Ανδρέα Ζέρβα, που είναι υπεύθυνος, για να υπάρξει πληροφόρηση τι σκοπεύει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή. Άλλο είναι να γίνει ένας ψυχαγωγικός χώρος για τα παιδιά και άλλο να δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός προς τους εμπόρους του Βόλου, ανέφερε.
Ο κ. Τσέλιος καταλήγοντας, ανέφερε ότι μπορούμε να διασκεδάσουμε τους Βολιώτες, να φέρουμε και κόσμο από τις υπόλοιπες πόλεις, όχι με το παζάρι όμως, εκφράζοντας την άποψη ότι μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους που μπορεί να είναι πιο ωραίοι και πιο αποδοτικοί για την πόλη και για τους επαγγελματίες.

(magnesianews.gr)

 

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις